BÉKÉSCSABA

2018.11.13. 20:00

A célokról, kihívásokról is beszéltek a civilek

A civil szférában dolgozó érintetteknek tartottak információs napot kedden a jövőre életbe lépő változásokról.

B. O.

A Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága, valamint a Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának munkatársai a civil területet érintő célokról, kihívásokról, a jogszabályokról és a civil szervezetek egyszerűsített támogatásáról is beszéltek.

Több mint másfél száz érintett vett részt a megye településeiről a keddi „CIVIL INFO – NEA 2019” elnevezésű országos tájékoztató rendezvényen, melyet a polgármesteri hivatal dísztermében tartottak meg.

Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára beszédében hangsúlyozta, Békés a legaktívabb civil megye, ahol 2 500 civil szervezet található, ennek csaknem fele pedig pályázik is. Elmondása szerint a megye a pályázatok lehívása terén a harmadik, a pályázatok összegében – mely nagyságrendileg 390 millió forint – pedig az ötödik helyen áll.

Szalay-Bobrovniczky Vince kiemelte, a jövő évtől a Miniszterelnökség alapja, a Bethlen Gábor Alap írja ki a pályázatokat. A helyettes államtitkár az egyszerűsített pályázatokról is beszélt. E szerint 200 ezer forintot kaphat az a pályázat, ahol a pályázónak nincs több bevétele, mint 5 millió forint, országosan működik és 2 évre visszamenőleg pénzügyi mérleget tud felmutatni.

A helyettes államtitkár hozzátette, a civil törvény változtatása napirenden van, az általános vitára pedig a napokban kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában