Billiárd

2018.11.30. 14:14

A Belvárosi Cápák az OB I-es bajnok

A hét végén rendezték meg a magyarbábus OB I-es csapatbajnokság négyes döntőjét a Mezőberényi Biliárd Klub termeiben.

G. P.

A szerző felvétele

A felső ágon a klasszikusnak számító békéscsabai Belvárosi Cápák BK, és a gyomaendrődi Korona BK csapott össze a döntőbe jutásért. Az alsó ágon, a sportág történetében először egy klub, a mezőberényi csapat két alakulata küzdhetett a fináléba kerülésért, vagyis a Berényi BK, és a Berényi BK Szikora csapatának részvételével.

A Cápa, és a Korona nem maradt el az elvárásoktól, ismét rendkívül kiélezett, magas színvonalú összecsapást játszottak. A Korona 4:3-as vezetésénél, rendkívüli izgalmak közepette kezdődött, a mindent eldöntő utolsó nyolcadik játék, a váltó, ami a Cápa minimális különbségű győzelmével zárult (600:588), ezzel egalizálták a mérkőzés eredményét (4:4), viszont egyetlen szett különbséggel a Cápa felé billent a mérleg, és készülhetett a végső fináléra.

Az alsó ágon a talán nagyobb tapasztalattal bíró Berényi BK, esélyeshez méltóan uralta a mérkőzést, és sima győzelemmel jutott a döntőbe (5:3).

A bronzmérkőzésen a gyomaendrődiek hamar jelentős fölénybe kerültek, és magabiztosan győzték le a Berényi BK Szikora csapatát (5:3).

A döntő újabb izgalmakat hozott, egy változatos mérkőzésen a Berényi BK az utolsó játékig életben tartotta esélyét a bajnoki cím elnyerésére, ami a békéscsabaiak 4:3-as vezetésével vette kezdetét, s ami összességében mindössze 44 pont előnyt jelentett.

A cápások végül remek játékkal, magabiztosan zárták le a finálét, és hódították el a 2018. évi bajnoki címet (5:3).

A szerző felvétele

Végeredmény: 1. Belvárosi Cápák BK, Békéscsaba, 2. Berényi BK, Mezőberény, 3. Korona BK, Gyomaendrőd, 4. Berényi BK Szikora csapat, Mezőberény

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában