Gyula

2018.10.27. 21:52

Rajzfilmfát neveztek el a Kockásfülű nyúlról

Közel száz hazai településen, köztük Békés megyei városokban is rendeztek, rendeznek programokat az Országos Rajzfilmünnepen a hétvégén.

P. G.

A hazai fesztivál középpontjában egyébként ebben az évben az idén éppen negyvenéves Kockásfülű nyúl állt. A Gyulavári Kastélyban szombaton megszervezett eseményen számos érdekesség várta az érdeklődőket. Rajzfilmfát is ültettek, amit a negyedik X-ét taposó rajzfilmfiguráról neveztek el.

A Gyulavári Kastély immáron harmadik alkalommal csatlakozott az Országos Rajzfilmünnep programjához – nyilatkozta hírportálunknak Oroszné Árgyelán Ilona. A Körös-Maros Vidékfejlesztési és Ökogazdálkodási Alapítvány fenntartásában működő patinás létesítmény vezetője elmondta, egyik fő céljuk az animációs filmek, a rajzfilmek megszerettetése, aminek érdekében igyekeznek kortárs, illetve régebbi alkotásokat is kiválasztani a rendezvényre.

– A másik kiemelt elképzelésünk a közösségi élmény, a közösségi filmnézés népszerűsítése – fogalmazott Oroszné Árgyelán Ilona. – A helyi rajzfilmünnepet is egy családi nap keretében hívtuk életre. A programok talán egy kicsit a felnőtteket is visszavezették a mesék varázslatos világába.

A több mint száz érdeklődő olyan népszerű alkotásokat tekinthetett meg szombaton a Gyulavári Kastélyban mint a Bogyó és Babóca, A világlátott egérke, A kockásfülű nyúl, a Dr. Bubó, azaz a Kérem a következőt! és a Mézga család. A nap nyitányaként a résztvevők zászlókat készítettek, amin szerepelt a gyerekek neve, a program elnevetése, a dátum és egy hangulatos rajz is.

Közben rajzfilmfát, húsos som cserjét ültettek, amit a negyvenéves Kockásfülű nyúlról neveztek el. Az avatáskor pedig a növény mellett tűzték ki a gyerekek a lobogókat. Mindez emlékezteti majd őket ha idősebbek lesznek, és újra ellátogatnak a kastélyba, hogy ők is jelen voltak a családi napon.

Emellett számos kreatív program, színezés, rajzolás, agyagozás, társasjáték, arcfestés is várta az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában