gyógyulás

2018.09.10. 17:04

Már jár a megkínzott békési kismacska

Sokan aggódtak a múlt héten bántalmazott kiscicáért, de jó hírrel szolgálhatunk: a csöppség már jár, eszik és dorombol.

P. G.

– Magától előbújt a kis helyéről, majd szépen elkezdett enni és hangosan dorombolni a bántalmazott békési kismacska – mondta kérdésünkre Szabados Erika, az Esély Állatvédő Egyesület elnöke.

Mint arról korábban beszámoltunk, múlt csütörtökön néhány kamasz bántalmazta, rugdosta félholtra az állatot a településen, egy belvároshoz közeli, de eldugott részen. Egy járókelő ijesztette el őket, majd az állatvédők a hozzájuk érkező jelzést követően azonnal állatorvoshoz szállították az alélt macskát. A gondos orvosi kezelés ellenére is kérdéses volt, hogy miként alakult a kis állat sorsa. A rendőrség állatkínzás miatt nyomoz az ügyben.

Az állatvédők vitaminokkal és immunerősítőkkel erősítik a cicát, illetve a lehető legjobb minőségű ételt kapja.

– Most már úgy tűnik, hogy biztosan túléli a történteket – fogalmazott Szabados Erika. – A macska már lábra tud állni, mert a hét végén a sérülései miatt még nem volt erre képes. Szaladgálni ugyan nem képes, csak lassan sétál, de már ez is jelentős előrelépésnek számít ahhoz képest, amilyen állapotban volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában