megrázó tartalom

2018.09.07. 17:20

Félholtra rugdosták a kismacskát a fiatalok Békésen

Kamaszok rugdostak félholtra egy kiscicát csütörtökön délután, fényes nappal Békésen. Bár a rendőrségre nem érkezett hivatalos bejelentés, de a Békési Rendőrkapitányság a sajtóban és a Facebookon megjelent információk alapján vizsgálja a történtek körülményeit, állatkínzás gyanúja miatt nyomozást indít. Az állat bár talán túl van a közvetlen életveszélyen, még napokba telhet, amire kiderül, hogy átvészeli-e és ha igen, miként a súlyos zúzódásokat és belső sérüléseket.

Papp Gábor

Az eset a Békés belvárosában található egyik drogéria mögötti garázsok környékén történt, egy szűk, amolyan sikátoros részen. Egy helyi lakos, aki a kisfiával sétált a közelben arra lett figyelmes, hogy egy macska keservesen nyávog, szinte sír valahol nem messze. Elindultak a hang irányába, ahol elkeserítő látványra lettek figyelmesek.

Beküldött fotó

Három gyerek vett körbe egy kismacskát, és rugdosták, bántalmazták az állatot. A segíteni akaró járókelő ekkor futásra váltott, és rákiabált a támadókra, akik szaladni kezdtek, de egyikük még egy óriásit rúgott a cicába. Az állat óriásit repült, és vélhetően már ekkor elvesztette az eszméletét.

A jó szándákú járókelő azonnal értesítette az Esély Állatvédő Egyesületet, amelynek tagjai alig 5-6 percen belül a helyszínen voltak. A macskát azonnal állatkórházba vitték, ahol infúziót és különböző kezeléseket kapott. Olyan rossz állapotban volt ekkor, hogy a kocsiban úgy kellett élesztgetni, erős sokkot kapott a bántalmazástól. A Békési Esély Állatvédő Egyesület tagjai pénteken reggel ismét orvoshoz vitték a valószínűleg 7-9 hónapos kiscicát.

Szabados Erika elnök lapunknak elmondta, bár kicsit javult az állat állapota, azért még korán sincs jól. A belső sérülések miatt az orrából is vér szivárgott, egyelőre nem képes lábra állni, bár talán már önállóan képes egy kis élelmet magához venni, illetve már dorombolt is a megmentőinek. Biztos, hogy nagyon szeretne élni.

A brutalitást elkövetőkről egyelőre nem tudni többet, még azt sem lehet beazonosítani, hogy pontosan milyen korosztályhoz tartozhattak. Az eset azonban éppen az elkövetők megdöbbentő kegyetlensége miatt már országos publicitást is kapott. Egy hazai állatvédő oldalon arról írtak, hogy ismét kamaszok követtek el állatkínzást. Az ismét szó ebben az esetben nem Békés városára, hanem az ország egy más tájára vonatkozik. A jelenség azonban ezek szerint él.

Megkerestük a történtekkel kapcsolatban a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságot. Mint megtudtuk, a rendőrségre bejelentés nem érkezett az ügyben, de a Békési Rendőrkapitányság a sajtóban és a Facebookon megjelent információk alapján vizsgálja a történtek körülményeit, állatkínzás gyanúja miatt nyomozást indít.

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában