Lőkösháza

2018.09.12. 16:57

Emlékmű készül a tragédia helyszínén

Jövő decemberben lesz negyven esztendeje annak a Lőkösháza és Elek közötti útszakasz vasúti átjárójában történt tragikus balesetnek, melynek következtében tizenegyen vesztették életüket. Közülük hatan lőkösháziak voltak, a sérültek száma pedig elérte a harmincat.

Ny. L.

Szűcsné Gergely Györgyi, Lőkösháza polgármestere elmondta, hogy a kerek évforduló alkalmából szeretnék, ha az önkormányzat méltóképpen emlékezne meg a sajnálatos eseményről a tragédia helyszínén. A helyi képviselő-testület döntött arról, hogy az 1979. december 3-ai vonat- és buszbaleset áldozatainak az Elek és Lőkösháza közötti 4444-es út vasúti átjárójánál emlékművet és kopjafát állít fel. Sokakban ma is élénken él a szörnyűség emléke, családok siratják odaveszett hozzátartozóikat.

A költségeket a lakossági adományokon kívül saját forrásból biztosítja az önkormányzat. A képviselő-testület kezdeményezését követően megkezdődtek az előkészítő munkálatok. A kopjafát Mórocz Sándor fafaragó, az emlékművet Corvus-Kora Róbert képzőművész készíti majd el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában