galériával

2018.09.08. 21:58

Árpád vezér korát idézték meg

A honfoglalás korát idézték meg az Árpád vezér ünnepén, azon a családi és hagyományőrző rendezvényen, aminek szombat délután, este Mezőmegyeren a Dohány utcai játszótér adott otthont. A programot a Tűz-Kör Közhasznú Kulturális Egyesület, a Mezőmegyeri Kézműves Egyesület, valamint a Csabagyöngye Kulturális Központ hívott életre.

Licska Balázs

A játszótéren jurtákat állítottak fel, játszóház várta a gyermekeket, akik az íjászatba és a lovaglásba is belekóstolhattak – összességében pedig megelevenedett az érdeklődők előtt, hogy milyen hangulat uralkodhatott a honfoglalás korában egy magyar faluban.

Főzőversenyt is rendeztek, amire hét csapat nevezett. Előírás nem volt, mindössze annyi, hogy tradicionális magyar ételeket vár a zsűri.

Fotó: I. Gy.

Zalai Erika, a Tűz-Kör egyesület elnöke elmondta, hogy most negyedik alkalommal tartottak olyan eseményt, ami a honfoglaláshoz kapcsolódik: volt Attila-nap Jaminának, illetve Csaba királyfit ünnepelték a CsabaParkban.

A programot összekötötték egy nemzetközi dobos találkozóval. Tetszett a békéscsabaiaknak, amikor az együttesek, csapatok végigvonultak szombat délelőtt a belvároson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában