gyula

2018.08.03. 17:00

Nyelvi labort alakítanak ki a „Lila iskolában”

Jó ütemben haladnak a Gyulai Implom József Általános Iskola 5. számú Általános Iskola és Sportiskola Tagintézményét érintő fejlesztések – jelentették be a helyszínen megtartott péntek délelőtti sajtótájékoztatón.

P. G.

Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója elmondta, a nagy múltú „Lila iskola” 1979-ben épült.

– Az elmúlt közel negyven év nyomott hagyott a napjainkban is több mint 300 diák oktatását-nevelését végző intézményen, így az épület felújításra szorul – tette hozzá.

Teleki-Szávai Krisztina részletesen ismertette az elmúlt évek iskolát érintő fejlesztéseit, amelyek tantermeket, illetve mivel az intézmény életében a sport kiemelt szerepet játszik, annak infrastruktúráját erősítették. Az igazgató hangsúlyozta, a jelenlegi beruházás során a nyelvi labort teljes körűen kiépítik, míg a természettudományos szaktantermet felújítják.

Dr. Görgényi Ernő és Szabadosné Bécsi Katalin tagintézmény-vezető a természettudományos szaktanteremben. Fotó: Kiss Zoltán

Dr. Görgényi Ernő polgármester beszámolt azokról a lépésekről, amelyek eredményeként folyamatosan újulnak meg a város oktatási intézményei. A konkrét fejlesztésről szólva elmondta, a két említett tanterem elektromos hálózatát teljesen felújítják. Mindkét helyiség új gipszkarton álmennyezetet kapott, és az ablakokat új, hőszigetelt nyílászárókra cserélték. Augusztus végéig cserélik a padlóburkolatot is, valamint új radiátorokat is felszerelnek. Kialakítanak egy új, 15 állásos nyelvi labort, amihez a bútorokat és a nyelvi licencet már beszerezték. A fejlesztés még érint egy vizesblokkot és a folyosói szekrények felújítását, egy üvegfal helyére pedig modern nyílászárókat építettek be.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő kiemelte, a választókerület azon 13 településén, ahol a Gyulai Tankerületi Központ is jelen van, 80 nyertes pályázatot valósítanak meg napjainkban az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében – fogalmazott dr. Kovács József. – A projektek megvalósítói között a tankerület mellett megtalálhatóak a helyi önkormányzatok, az egyházak, a kistérségek és a segítő szervezetek is. Maga a tankerületi központ 13 településen, tizenkét EFOP-os pályázat keretében, összesen 2 milliárd 331 millió forint értékben hajt végre fejlesztéseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában