sportnap

2018.08.03. 17:19

Békéscsabán is átmozgatták a nyugdíjasokat

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg pénteken a békéscsabai nyugdíjasok családi és sportnapját a Tréning Centerben.

V. E.

Az esemény a Nyugdíjasok Országos Szövetsége (NYOSZ) Szenior-mozgásprogramjához csatlakozott, amelynek nagykövete Németh Lajos, immár nyugdíjas meteorológus. A rendezvényt különféle sportversenyek, labdajátékok, gyógytorna, nagyszülő-unoka kvíz és egészségügyi szűrések is színesítették.

Glazer Szilvia, a Szenior-mozgásprogram kommunikációs munkatársa elmondta, a NYOSZ kezdeményezésének célja, hogy a nyugdíjasokat is átmozgassa egészségük megőrzése érdekében. Az idei program különlegessége, hogy országosan szeretnék mozgósítani az időskorúakat, ezért célkitűzésük, hogy 10 ezer olyan órát gyűjtsenek össze, ami alatt legalább százan egyszerre sportolnak folyamatosan. Ennek érdekében felhívást tettek közzé, amelyhez a békéscsabai rendezvény is csatlakozott.

Németh Lajos elmondta, hogy idén hirdették meg a Szenior-mozgásprogramot a NYOSZ-al, melyhez azért adta arcát és nevét, mert 68. életévét betöltve rendkívül fontos számára, hogy minél inkább kitolja azt az életkort, amikor az embernek még van kedve élni. Hozzátette, hogy minden embernek, aki korban közel áll hozzá, van már olyan mozgásszervi fájdalma, ami befolyásolja a hétköznapjait, de azt mozgással lehet tompítani. Továbbá kezdeményezésük céljaként említette még a közösségek kialakulását, hiszen a nyugdíjas korúak sok esetben maradnak egyedül, és ezen programok szervezésével egy új családba épülhetnek be.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő köszöntő beszédében elmondta, hogy ezen a rendezvényen igazi családi programról van szó, hiszen a nyugdíjasok unokáikkal együtt is sportolhatnak. Véleménye szerint egy ilyen sportesemény azért is fontos, mert az aktivitás értelmet adhat az életnek, és meg is hosszabbíthatja azt.

Tolnai Péternek, a Békés Megyei Közgyűlés alelnökének beszédében pedig elhangzott, hogy a nyugdíjas éveknek nem feltétlenül a passzív pihenéssel kell eltelniük, hanem a szépkorúak olyan dolgokkal is eltölthetik felszabadult idejüket, ami hasznos egészségüknek. Erre pedig kitűnő alkalom egy ilyen sportnap.

Fotók: Lehoczky Péter

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában