békéscsaba

2018.08.25. 15:00

A lengyel függetlenség visszaszerzésére emlékeztek

Huszonhárom magyar várost érintő Lengyel Függetlenségi Staféta megmozdulás részesei lehettek szombaton a csabaiak.

V. E.

Az esemény a lengyel függetlenség visszaszerzésének (1918) száz éves évfordulójára emlékezik, és olyan településeket jár be, ahol ezen nemzetiségű közösségek élnek. Ahogy a többi érintett városban, úgy Békéscsabán is szimbolikus 1918 métert gyalogoltak a résztvevők.

A szerző felvétele

Leszkó Malgorzata, a békéscsabai lengyel önkormányzat elnökének beszámolója szerint a staféta országos kezdeményezésre 2018. július 29-én indult el Derenkről, utolsó állomása pedig Budapest lesz, 2018. november 11-én. A békéscsabai megemlékező sétáról elmondta, hogy önkormányzatuk képviselői és a Magyar – Lengyel Baráti Kulturális Egyesület tagjai együtt teszik meg a közel két kilométeres sétát.

Szarvas Péter, polgármester elmondta, nagyon fontosnak tartja, hogy a több évszázadra visszanyúló két nemzet közötti barátság tovább erősödjön, ezért büszkén vállalta el Békéscsaba azt, hogy a függetlenségi staféta egyik állomása lesz.

A szerző felvétele

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában