rémálom nyaralás

2018.07.19. 06:45

Megműtötték Korfun, de nem tudják, mivel

Pokollá vált egy nyugdíjas gyulai házaspár korfui nyaralása. A férfi a vakáció második estéjén lett rosszul, meg is műtötték, de a család számára a mai napig nem derült ki, hogy pontosan milyen problémával operálták meg, zárójelentést sem kaptak. Csak „hab a tortán”, hogy a helyi kórházban gyakorlatilag az asszony ápolta a férjét.

Papp Gábor

A gyulai házaspár már tizedik alkalommal utazott június második felében Görögországba, és eddig semmilyen problémájuk nem merült fel, szívesen mentek a hellén államba – különösen, mert kedvezményes lehetőséget sikerült kifogniuk.

Június 22-én, pénteken érkeztek meg Korfu szigetére, ahol az első és a második nap nagy része is kellemesen telt. Fürödtek a tengerben, illetve szombaton részt vettek egy hajókiránduláson. A férj estére rosszul lett. Görcsölt a hasa, a szállodában kétszer elájult, csúnyán meg is ütötte magát. Így az utazási iroda munkatársának segítségével orvost, majd mentőt hívtak hozzá, amely a helyi kórház sürgősségi osztályára szállította a férfit.

Az intézményben különböző vizsgálatokat végeztek el a betegen, kikérdezték, hogy milyen gyógyszereket szed, illetve nagy nehezen bekötözték az ájulás miatt szerzett sebeit. Másnap az utazási iroda segítőkész munkatársával közösen ment be az asszony a kórházba, a férfit ekkorra már átvitték a belgyógyászatra. Ott azzal a rossz hírrel fogadták a feleséget, hogy lehet: óriási a baj. A férjet közben egy rövid időre átvitték egy magánklinikára MR-vizsgálatra, mert a kórházban ez nem volt elérhető.

Illusztráció: Shutterstock

A visszatérés után a férfi továbbra is folyamatosan vérzett, de senki rá sem nézett. Felesége volt mellette, ő ürítette ki az ágytálat is, amiért később még le is teremtették. Az asszony visszatért egy rövid időre a szállásra, ahol este 11 órakor hívták, hogy azonnal menjen a kórházba, mert a férjét megműtik. Az utazási iroda munkatársa itt is vele volt, közel három óra várakozás után derült ki, hogy a férfit már operálják.

A jó hír az volt, hogy ezután közölték, mégsem akkora a baj, a rövid idő alatt elmondott orvosi szakkifejezések garmadából úgy tűnt számukra, hogy béltapadás lehetett, amit kezeltek, de többet nem tudtak meg. A nő egy beteghordó segítségével emelte a kórházi ágyra férjét. S ekkor jött az újabb „meglepetés”. A beteghordó ugyanis elmondta, hogy náluk az a szokás, hogy a hozzátartozóknak a műtét után a beteg mellett kell maradniuk, és szólniuk kell, ha valami probléma lép fel.

A férj sebe három napig durván vérzett, hiába kérték a nővéreket, hogy kössék át. Végül egy másik görög beteg szólt a nővérnek, hogy tegye ezt meg, de nemsokára újra átvérzett a kötés. Az ágyneműt a tizenegy kórházban töltött nap alatt egyszer cserélték ki. A vérzésre három nap után adtak egy injekciót, ami így alábbhagyott. Nagyjából ebben az időszakban kapott teát és pirítóst a férfit, az orvos pedig felszólította, hogy kezdjen el sétálgatni úgy, hogy a beteg még ahhoz is gyenge volt, hogy felálljon. Ennek ellenére fokozatosan jobban lett, és valamennyire el is kezdett erősödni.

Nem kaptak zárójelentést

A következő kedden, 10 órára kérették a feleséget az orvosok. Fél háromkor meg is érkezett egy doktor, aki megnyomkodta a férje hasát, majd közölte, hogy másnap mehet haza. Zárójelentést nem kaptak, az asszony reggelig várt, hogy hátha átadják a dokumentumokat, de ez nem történt meg. Közben a biztosítóval lebeszélték, hogy a férjét hazaszállítják. Mivel nem volt biztos, hogy mivel műtötték, ezért kérdésessé vált, hogy ez miként történhet meg. A nőnek közben indulni kellett, mert aznapra tudott jegyet foglalni egy hazafelé tartó repülőre.

A mentők szerdán éjjel érkeztek meg, de ők sem kaptak zárójelentést, csak egy fejléces papírt, ami a magyar receptekre emlékeztet, és mindösszesen egy telefonszámot tartalmazott. Egyelőre a gyulai orvosok sem tudnak biztosat arról, hogy milyen jellegű operáción eshetett át a férfi, ami már csak azért is nyugtalanító, mert bár jobban van, kisebb rosszullétei még előfordulnak. Továbbra is próbálják megszerezni a kórháztól a zárójelentést, de valószínűbb, hogy gyulai vizsgálatok fognak képet adni arról, hogy mi is történhetett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában