békéscsaba

2018.07.12. 16:08

Karosszérialakatos-szerszámokkal támogatják a Trefort iskolát

Nagy értékű karosszérialakatos-szerszámokkal támogatja a Renault Hungária Kft. és a Meszlényi-Autó Kft. a Békéscsabai Szakképzési Centrum Trefort Ágoston Szakgimnáziumát.

B. A.

Fotó: Piller György

A készleteket Meszlényi György, a Meszlényi-Autó Kft. vezetője csütörtök délelőtt, az Almáskerti Ipari Parkban adta át Mucsi Balázsnak, a BSZC főigazgatójának.

A két, autókat forgalmazó társaság régóta segíti a szakképzést. Fogadnak tanulókat, valamint részt vesznek új képzések beindításában is.

Fotó: Piller György

– Számunkra fontos, hogy megfelelő szakértelemmel és hozzáállással rendelkező kollégákkal vegyük körbe magunkat, kikből manapság hiány van. Cégünk ily módon is támogatja az utánpótlást – fejtette ki Meszlényi György.

Mucsi Balázs elmondta, a kapott szerszámkészletek nagy segítséget jelentenek az intézményben folyó karosszérialakatos képzés színvonalának emelésében. Hozzátette, az együttműködés jövőbeni tervei között szerepel egy közösen üzemeltetett tanműhely a Meszlényi-Autónál, amely reményeik szerint olyan szakemberek képzésénél játszik majd jelentős szerepet, mint autóelektronikai műszerész, autószerelő, alternatív gépjárműhajtási technikus és karosszérialakatos, és amellyel így, a versenyképes tudással rendelkező szakemberek helyben tartását is elő tudják segíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában