Anna-bál szépe

2018.07.23. 14:01

Fejére korona, ujjára jegygyűrű került

A 193. Anna-bál legszebb hölgyének egy Békés megyei fiatalt választottak. A mezőkovácsházi gyökerekkel rendelkező Tóth Kinga Zoé nem csak szépségével, ruhaválasztásával is kitűnt a többi lány közül. Ő nem fehérben, hanem egy pasztellkék ruhában jelent meg. S hogy a bál szépe mikor látogatja meg a szülői házat? – arról is mesélt hírportálunknak.

Csete Ilona

Ahogy a zsűri elnöke, Schiffer Miklós fogalmazott egy interjúban: a ruhaválasztáson kívül tartást, a kellemet, az eleganciát, a kisugárzást pontozták szombaton. A bál nem szépségverseny, nem arról szól, hogy ki milyen gyönyörű, inkább arról, ki, milyen bájos.

Mindezeknek megfelelt Tóth Kinga Zoé, akit szerettei, hozzátartozói, ismerősei, barátai Mezőkovácsházáról is köszöntöttek a közösségi médián keresztül. A bál szépe idén diplomázott a Budapesti Metropolitan Egyetemen PR reklám és marketing szakirányon, és első alkalommal vett részt az Anna-bálon, ahova párja kísérte el.

– Balatonfüred a kedvenc kirándulóhelyünk. Imádjuk. Tavaly is gondolkodtunk, elmegyünk bálozni. Idén meghoztuk életünk legjobb döntését – fogalmazott a 26 éves, modellkedéssel is foglalkozó Zoé, aki középiskolai tanulmányait a Hunyadi János Középiskolában kezdte, majd egy modellügynökség számos külföldi munkát kínált neki.

MTI Fotó: Mónus Márton

– Sokat köszönhetek ezeknek az éveknek. Megnyerve egy modellversenyt, szabadúszó lettem. 20 évesen érettségiztem az orosházi Táncsicsban, felköltöztem a fővárosba. A munkáim Milánóba, Isztambulba szólítottak. 2015-ben viszont úgy döntöttem, minden energiámat a tanulásra fordítom. Most diplomáztam – sorolta élete alakulását a bál legszebbje, aki ezer szállal kötődik Mezőkovácsházához, csak azt sajnálja, kevés időt tud szerettei körében tölteni.

– A tanulás mellett egy ingatlanfejlesztő cégnél is dolgoztam, szinte minden napomat lekötötte valami. Havonta egyszer azonban meglátogatom a szüleimet, az öcsémet, a nagymamámat – mesélte Zoé, aki első bálozóként úgy döntött, nem fehér ruhát választ.

A bál szépének kocsikáztatása hagyományosan a mezőhegyesi nóniusz fogat feladata. Fotó: Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság

– Amikor biztossá vált, hogy megyünk a bálba, a ruhakereséskor úgy határoztam, a fehér ruhát meghagyom az esküvőmre. Magazinokat lapozgattam, ahol megpillantottam egy estélyit, ami egyszerű, letisztult formájával elnyerte a tetszésemet. Van egy jó varrónőm, minden ötletemet megvalósítja. Így készült el a báli ruhám. Egyébként a hétköznapokban is az egyszerű, elegáns stílust képviselem visszafogott színvilággal – tette hozzá a lány, aki megújított motívumokkal díszített, egyetlen példányban készült, Royal Garden mintájú herendi vázát kapott győzelme ajándékaként. A bálkirálynő tudja, ez a cím kötelezettségekkel jár. Már nagyon várja a felkéréseket. Szeretne élni minden lehetőséggel.

– Ez az esemény egy életre szóló élményt jelent nekem, folyamatosan érkeznek a gratulációk. Anyukám jelezte, a bálkirálynői cím kihirdetése után, vasárnap reggel megállították az utcán és vele örültek az emberek. Nagymamámék sírtak a boldogságtól. Én pedig büszkén vallom magamat mezőkovácsházinak minden újságírói kérdésre válaszolva.

A bálkirálynő nyara csupa meglepetés. Sok jó dolog történik vele. Születésnapját egy görög szigeten töltötte a párjával. Egy romantikus vacsora után a kikötőben sétáltak, amikor a legnagyobb meglepetés érte.

– A párom, akivel 1,5 éve vagyunk együtt, megkérte a kezemet. Egy hete menyasszony vagyok! – újságolta boldogan a lány és kijelentette, ő az igazi! Esküvőt 2020-ra tervezi a pár.

Csabán sportolt az udvarhölgy

Békéscsabán, a BRSE-nél röplabdázott négy évig, 17 éves koráig a füredi Anna-bál első udvarhölgye. A most 19 esztendős Kanizsai Magdolnát a szerelme, a vízilabdás Vincze Dávid jelenleg is Békéscsabához köti. Magdi nővére, Dorottya hat évig röplabdázott a BRSE-ben, háromszoros bajnok lett a csapattal.

Magdolna elmondta, a sport, a mozgás hozzájárul a nőiességéhez. Szépen öltözni, megjelenni pedig azért is szeret, mert ilyenkor a mezt, a melegítőt – amiben a mindennapjai nagy részét tölti – divatos ruhákra cserélheti.

Korábbi cikkünket az Anna-bálról ide kattintva olvashatja.

Borítókép: Mónus Márton, MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában