macskamentés

2018.06.16. 13:39

Borzalmas kínokat kellett kiállnia a Gyulán talált cicának

A halál torkából mentették meg azt a macskát, amelyikre vérben úszva, megcsonkított lábakkal találtak rá az állatvédők Gyulán. Az apróság azóta túl van a műtéten, szépen gyógyulgat.

T.-V. F.

A közelmúltban egy szombati reggelen szóltak a Gyulai Állatvédő Egyesületnek, hogy sérült lábú cicát találtak Gyulán, zártkerti övezetben. Az egyesület munkatársai a helyszínre érve már a vérnyomokat látva sejtették, hogy nagyobb lesz a baj mint addig gondolták. Mint írták, a látványra, ami akkor eléjük tárult, egyszerűen nem találtak szavakat.

Sokkos állapotban találtak a macskára. Fotó: Gyulai Állatvédő Egyesület

– Egy sokkos állapotban lévő cicát találtunk, akinek térdtől lefelé hiányoztak a hátsó lábai és a farka egy része. Néhány méterre frissen kaszált földterület volt, így kétség sem fért hozzá, hogy a cica a kasza áldozata lett. Azonnal rohantunk vele orvoshoz, ahol szakszerű ellátásban részesült, de sokkos állapota miatt nem volt műthető. Mindenki mással ellentétben mi úgy gondoltuk, hogy adunk neki egy esélyt – olvasható a Gyulai Állatvédő Egyesület bejegyzésében.

Mint írták, két napot kellett várniuk a beavatkozásra, majd amputálták a macska lábát és farkát, de a műtét szerencsére rendben lezajlott, a cica már másnap érdeklődve szemlélte környezetét és befogadóit.

– Felépülése hosszú lesz, de megígértük neki, hogy ha ő is kitart, akkor mi is minden követ megmozgatunk annak érdekében, hogy újra teljes életet éljen.

Túl a műtéten. Fotó: Gyulai Állatvédő Egyesület

Úgy tűnik, ez eddig rendben is halad, hiszen bár fájdalomcsillapítókat még szednie kell, hogy enyhítsék kínjait, minden nap egyre jobban van, és erősödik, az étvágya is rendben van. Fülében atkák, a szemében toklász volt, ezeket is orvosolták, valamint ivartalanították is a macskát. Az egyesület munkatársai hírportálunknak elárulták, hogy következő lépésként megpróbálnak műlábat csináltatni neki, hogy amennyire csak lehet, teljes életet élhessen, addig is óvó kezek között gyógyulgat.

Bár vannak fájdalmai, szerencsére szépen gyógyul. Fotó: Gyulai Állatvédő Egyesület

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában