békéscsaba

2018.06.21. 11:21

Biztonságos lesz a Bánát-Corvin kereszteződés

Felszerelték a jelzőlámpákat Békéscsabán a Lidl áruháznál a Bánát és a Corvin utca kereszteződésébe, amiket várhatóan július végén helyeznek üzembe.

Licska Balázs

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 250 millió forintot nyert az önkormányzat a Bánát, a Vozárik és a Szemere utca korszerűsítésére, valamint több utcában bicikliutakat alakítanak ki – ismertette elöljáróban a városfejlesztési nonprofit kft. cégvezetője, dr. Sódar Anita. Hozzátette: a kivitelezési munkálatok tavaly szeptember 25-én kezdődtek és a tervek szerint egy hónap múlva, július 31-ig fejeződnek be.

Most még forgalomkorlátozásra kell számítani. /Fotó: Imre György/

A Bánát utcában a Corvin és Csányi utca közötti szakaszon átépítették az útszegélyt, június végén cserélik az aszfalt kopóréteget. Megkezdődött a Corvin-Bánát csomópont korrekciója, oda jelzőlámpákat telepítenek, továbbá gyalogos átkelőhelyeket, zebrákat létesítenek a Corvin és a Bánát utcán. A jelzőlámpákat várhatóan július végén helyezik üzembe, az aszfaltozást, a burkolati jelek felfestését, a közlekedési táblák kihelyezését, valamint a műszaki átadást és átvételt követően.

A végleges forgalmi rend kialakításáig továbbra is forgalomkorlátozásra kell számítani – zárta dr. Sódar Anita cégvezető lapunk érdeklődésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában