esemény

2018.05.04. 17:31

Kulturális programok, művészeti produkciók a Közösségek Hetén

Országosan nyolcszáz programmal készülnek az idei Közösségek Hetére, számtalan megyei érdekesség található köztük.

N.-L. V.

A közösségek fontosságára, a közösségi cselekvés társadalomformáló erejére fordítja a figyelmet idén is a Közösségek Hete országos rendezvénysorozat. A második alkalommal, 800 programmal megrendezésre kerülő program a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. és az Országos Széchényi Könyvtár konzorciumi együttműködésében, a Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás kiemelt projekt keretében valósul meg május 7-13. között.

Megyénkben a Közösségek Hete alkalmából közel 60 programot szervez csaknem félszáz közösség, szervezet és intézmény. A színes palettán többek között olyan rendezvények szerepelnek, mint például egész napos kulturális program a vésztői közösségek aktív részvételével, ahol a bemutatkozási lehetőségek mellett a helyi értékek kerülnek előtérbe. Valamennyi alkotóközösség, művészeti csoport produkciói láthatóak lesznek a Tájház górészínpadán, a Vésztői Digitális Fotóegyesület munkáiból nyílik kiállítás, és „Vésztői értékek nyomában” címmel egy helytörténeti sétát terveznek gyerekeknek, felnőtteknek.

Nagyszénáson a Tűzfészek-fiatalokból álló modern hip-hop tánccsoportja ez alkalommal mutatkozik be az érdeklődők számára. Bucsán többek között kemence avatásra készülnek, de lesz csigakészítés Kardoskúton, vagy LAN party Békésszentandráson, kulturális intézmények nyílt napokat tartanak, lesznek közösségi beszélgetések a fiatalok közösségi életéről, kerékpártúrák és még számos lehetőség, amely közül válogathatnak az érdeklődők.

A teljes programkínálat a www.kozossegekhete.hu oldalon érhető el. A megyei programok között itt kereshet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában