gázszolgáltatás

2018.05.03. 18:00

Az előírtnál gyengébb gáz okozott problémát Orosházán

Megállás nélkül csörögtek a gázszerelők mobiljai május elsején és még másnap is. Az orosházi gázfogyasztók tűzhelyei nem működtek, a gázzal működő vízmelegítők nem adtak meleg vizet.

Cs. I.

A probléma nem csupán egy-két fogyasztót érintett. Egy szerelő elárulta lapunknak, szerdán negyvenen keresték, hogy segítsen a lakástulajdonosok problémáit orvosolni.

Érdeklődésünkre a Nemzeti Közművek az alábbi tájékoztatást adta: 2018. május 1-jén a késő esti órákban a szállítási rendszerüzemeltető észlelte, hogy a hatályos szabványban előírtnál gyengébb minőségű földgáz került a nagynyomású földgázszállító rendszerbe Orosháza térségében.

A hibát a hazai termelésű földgázt átvevő volt közüzemi nagykereskedő másnap kora délelőttre elhárította, így csütörtökön ennek hatása már nem érzékelhető.

– Bár a hiba nem a Nemzeti Közművek elosztótársaságának hálózatán keletkezett, ezúton is köszönjük az ügyfelek megértését, amit több tucat helyszíni kiszállás során is tanúsítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában