választás 2018

2018.04.08. 11:55

Voksaikkal erősítik a szószóló munkáját Kondoroson

Népviseletben szavazott vasárnap délelőtt a kondorosi városháza házasságkötő-termében Krajcsovicz Andrásné, a megyei és a helyi szlovák önkormányzat elnöke.

Nyemcsok László

Férjével együtt a szlovák nemzetiségi listára voksoltak előzetes regisztráció alapján. Ez volt ugyanis a feltétele, hogy a nemzetiségiek ne pártlistákra szavazzanak.

Krajcsovicz Andrásné elmondta, a szlovákoknak eddig, és ezután is szószólójuk lesz a parlamentben, a személye változik, Fuzik Jánost követően a jelenlegi listavezető, Paulik Antal látja el ezt a feladatot.

– A szószóló munkájában megerősítést jelent, ha minél többen voksolnak a nemzetiségi listára – hangsúlyozta az elnök. Kitért arra, a magyarországi szlovákoknál is nagy jelentősége van a hagyományaik, a nyelvük megőrzésében, továbbélésében a mostani választásnak. Mindezeket a szószólójuk képviselheti a legmagasabb szinten, az országgyűlésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában