Sajtótájékoztató

2018.04.27. 10:31

Szarvas Péter és a Fidesz frakció is értékelte a közgyűlést

Szarvas Péter polgármester, valamint a Fidesz-frakció (Hanó Miklós alpolgármester, Herczeg Tamás tanácsnok, dr. Ferenczi Attila tanácsnok) értékelte pénteken sajtótájékoztatókon a csütörtöki békéscsabai közgyűlést.

L.B.

Szarvas Péter elmondta: a Békéscsaba Röplabda SE első ütemben 1,8 milliárd forintot kap a röplabda-akadémia kialakítására. A Békéscsabai Szakképzési Centrum területén lesz a munkacsarnok. A város megveszi az Ursziny-Beliczey-kúriát, a Munkácsy-negyedes fejlesztés során tervezik a műemléki épület teljes felújítását.

Nagy Ferenc alpolgármester kifejtette: nem jelentkezett tavaly pénzügyi probléma, az önkormányzat fizetőképes volt. Jelentős maradvánnyal zárt a város, 103 millió mehet intézményeknek, 25 millió városüzemeltetési feladatokra. Borbola István fejlesztési tanácsadó részletezte: negyven Franklin utcai szociális bérlakás, valamint a Balassi Bálint Magyar Művészetek Háza újul meg.

Fejlesztésbarát évet zárt Békéscsaba, a költségvetés végig egyensúlyban volt – jelezték a Fidesz-frakciónál, hozzátéve: a városfejlesztési nonprofit kft. 28, 8 milliárd forint összértékű sikeres pályázatot adott be. Elfogadták a mozgáskorlátozottak egyesületének a kérését, ezért a Lehel utcai pálya marad a vagyonkezelésében, a nagyközönség számára nem lesz nyitott. Nem maradnak a környékbeliek pálya nélkül: műfüves futballpálya épül a MÁV-sporttelepen, illetve a tervek szerint vagy Mezőmegyeren, vagy az SZTK-pályán, vagy a Bessenyei utcában. Elmondták: megkezdődik a csapadékvizet elvezető rendszerek korszerűsítése, zárt rendszert alakítanak ki a Bethlen utcában, fejlesztés várható a Kastélyszőlőkben és a Keleti kertekben egyaránt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában