tavaszkezdeti egészségnapok

2018.04.01. 10:11

Fiatalos séta, életmentés, torna és kóstolás a nagybánhegyesi egészségnapon

A Nagybánhegyesi Mozgáskorlátozottak Egyesülete az érintett, fogyatékkal élők érdekképviselete mellett fontos alapfeladatának tekinti az egészség és időskori aktivitás megőrzését, a betegségek kialakulásának a megelőzését is.

Cs. I.

Megalakulásuk óta ( 2011) minden évben szerveznek orvos- beteg találkozókat, egészségnapokat. A rendezvényeket mindig nagy érdeklődés kíséri. Az idei, tavaszkezdeti egészségnapok eseményeit tavaszi sétával és fiatalokkal kezdték. 10-12 éves iskolások és 60-72 éves tagjaik tettek vidám sétát a településen.

A helyi termálfürdőben 20 fő részvétele mellett vízi gyógytornát tartottak az egészségnap keretében. (A vízi gyógytorna 2014. ősze óta heti rendszerességgel megtartott programja az egyesületnek.)

A programsorozat fő eseménye az egész napos rendezvény volt, ahol voltak előadások és bemutatók az elsősegélynyújtás és mentés alapismereteiből laikusoknak. Célja, hogy merjenek vészhelyzetben cselekedni, tisztában legyenek azzal, hogyan kell segítséget hívni, milyen fontos a megfelelő információ adása a mentőknek, valamint készségszinten képesek legyenek megkezdeni az elsősegélynyújtást, életmentést.

Öregember nem vén ember jeligével egy körzeti orvos tartott érdekes és hasznos előadást, melynek fő üzenete: a helyes táplálkozás, az egészséges és megfelelő időtartamú alvás, pihenés mellett a mozgás fontossága. A hosszú élet egyik titka az időskori aktivitás és jókedv megőrzése, a pozitív hozzáállás az öregedéshez.

Az előadások között és a szünetekben az egyesület aktivistái kóstolóval egybekötött bemutatót tartottak egészséges ételekből. Egészségesen és ízletesen táplálkozni címen kiadványt is készítettek, ami az egészséges ételek mellett az ott bemutatott ételeket is tartalmazza. A kiadványt minden részt vevő megkapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában