szavazási eredmény

2018.03.12. 10:33

Kerékcsere: olvasóink nem kockáztatnak

Egy héttel ezelőtt még hóban gázoltunk, az idei télen ekkor volt a legindokoltabb a téli gumi használata. Ennek apropóján megkérdeztük olvasóinkat, hogy ők le szokták-e cserélni az autójuk nyári gumiját télire?

T.-V. F.

[eweb-voting id="1207547"]

Az autótulajdonosok sokszor nem várják meg a telet a kerékcserével, hanem biztos, ami biztos alapon már ősszel felteszik, feltetetik a téli gumikat. Mostanság egyre kiszámíthatatlanabb, milyen arcát mutatja a tél, hiszen egy kiadós hóesésre is márciusig kellett várni Békés megyében, amúgy csak elvétve volt némi gyengébb havazás december óta.

Persze jobb félni, mint megijedni, így érdemes téli gumikat a naptári tél beállta előtt felrakatni, ezzel pedig szavazásunk szerint olvasóink döntő többsége, 74 százalék is egyet ért. Őket követik a sorban azok, akiknek egyáltalán nincs kocsijuk, így ez a probléma nem is érinti őket, valamint azok, akik az elővigyázatosságra fittyet hányva egyáltalán nem bajlódnak kerékcserével – ez a két tábor 9-9 százalékot ért el.

Hat százalék szintén nem bajlódik, mégpedig azért, mert a négy évszakos gumira esküsznek, így őket érheti nem érheti meglepetés, bármilyen arcát is mutassa az időjárás. Alig néhány szavazó, mindössze 2 százalék úgy spórol a kerekek árán, hogy csak a hajtott kereket cseréli le, dacára annak, hogy a rendőrség is óva inti ettől a közlekedőket.

Illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában