japán a fürdővárosban

2018.03.05. 16:48

Vasárnap ismét megrendezik a Gyulai Japán Napot

P. G.

Március 11-én, vasárnap 13 órától ismét Gyulai Japán Napot, és azzal párhuzamosan személyiségfejlesztő sportbemutatót tartanak a fürdővárosi vigadóban – tájékoztatta lapunkat Hankó Ferenc. A szervező MAPON, a Gyulai Magyar-Japán Kulturális Egyesület alapítója, egy személyben alelnöke elmondta, a program 13 órakor az ünnepélyes megnyitóval kezdődik, ahol mások mellett beszédet mond Kei Kuragane, a Magyarországi Japán Nagykövetség másodtitkára.

A változatos programok között Beregszászi Balázs jóvoltából megtudhatjuk, hogy milyen a távoli állam egy gyulai szemével. Betekintést nyerhetünk a japán gasztronómia rejtelmeibe. A nap egyik csúcspontjaként japán művészek közös fellépésének tapsolhat majd a közönség. Lesz jukata, karate és aikido bemutató. A különtermek egyikében japán ételt és italokat kóstolhatnak meg a látogatók, míg a másik helyiségben japán ajándéktárgyakat mutatnak be és azok megvásárlására is lehetőség lesz. II. világháborús japán hadihajókkal kapcsolatban ugyancsak nyílik kiállítás, lesz ikebana, kalligráfiai bemutató és workshop, valamint japán mesesarok is várja az érdeklődőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában