Esély, otthon

2018.03.28. 14:38

Bérlakásokkal segítik a fiatalok életkezdését Békésen

Meglévő ingatlanok újraépítésével, átalakításával és bővítésével tizenkilenc, a fiatalok életkezdését segítő önkormányzati bérlakást alakítanak ki Békésen az Esély, otthon pályázati program keretében – jelentette be a projekttel kapcsolatban megtartott szerdai sajtótájékoztatón Kálmán Tibor.

P. G.

A város alpolgármestere elmondta, szakmai anyaguk benyújtását megelőzően felmérték a generáció igényeit, amelyben a lakhatást jelölték meg a legfontosabb szükségletként. Az önkormányzat ennek megfelelően a kiíráson elnyert 200 millió forintból mintegy 100 millió forintot fordít fecskelakások kialakítására. Ezekből hét-hét darabot a Petőfi utca 22. és Petőfi utca 35. szám alatti ingatlanok újraépítésével, átalakításával, korszerűsítésével hoznak majd létre, valamint megtörténik további öt önkormányzati bérlakás rekonstrukciója.

– Legfőbb célunk, hogy segítsük a 18 és 35 év közötti fiatalok életkezdését – ecsetelte Kálmán Tibor – A lakások használatára egyénileg, illetve párok is jelentkezhetnek. Feltétel, hogy munkaviszonnyal, illetve rendszeres jövedelemmel rendelkezzenek a kandidálók, illetve egy önfejlesztő programon való részvétel is. A kiválasztottak számára jelentős könnyebbség, hogy két éven át bérleti díj megfizetése nélkül élhetnek a lakásokban.

A város egy ennél szélesebb kör számára képzéseket is szervez majd, ahol a generáció tagjai elsajátíthatják azokat a jó gyakorlatokat, amelyek az elhelyezkedésüket, illetve önfoglalkoztatásukat segíthetik.

– Természetesen arra törekszünk, hogy minél több fiatal Békésen maradjon, illetve lehetőség szerint hazatérjen – fogalmazott az alpolgármester, aki kitért arra, hogy egy Mezőberény gesztorságával megvalósuló program és a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon elnyert pályázat is ezt a célt szolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában