az év párja

2018.02.09. 17:30

Néptáncos esküvő, japán vendégek és partybusz – mesélt az első öt helyezett

Pénteken délután szerkesztőségünkben átadtuk Az év párja 2017 játékunk nyerteseinek a díjakat, közben olyan érdekességeket is megtudtunk a nagy nap(ok) részleteiről, hogy hogyan került egy japán csapat a lagzira, és miért volt busz a partyjárat.

Tóth-Varga Fanni

Idén januárban is meghirdettük a Békés Megyei Hírlap és a Beol.hu közös játékát, amelyre az előző évben házasságot kötött, Békés megyei párok jelentkezését vártuk. A jelentkezés és a szavazás egy időben, január 8-án startolt el, a fotók és a lájkok pedig 3 és fél héten át gyűltek. Idén különösen színes volt a mezőny, sok pár a fotózás alatt a személyiségüket, humorukat vagy éppen a hivatásukat helyezte előtérbe.

Persze a hagyományosnak nevezhető, szépen beállított képek is arattak, ezt mi sem bizonyítja jobban , mint az első helyezést elért Tímár-Gera Nikolett és Tímár Albin fekete-fehér fotója. A pár Gyomaendrődön, népes vendégsereg előtt esküdött örök hűséget egymásnak.

A második helyen Tánczos Borbála és Vincze Sándor pajzán-poénos fényképe végzett. Mint elárulták egy buszmegállóban készült a fotó, a vőfély ötlete volt a beállítás, de az úton mellettük elhaladó kamionosoknak egészen biztosan tetszett a megmozdulás, legalábbis a dudálások alapján. Június 22-én, Füzesgyarmaton mondták ki a boldogító igent, a fékevesztett buli pedig Szeghalmon vette kezdetét, és tartott egészen másnap délutánig.

Wágner Katalin és Wágner László mind a fotózás, mind a lakodalom tekintetében ragaszkodtak a hagyományokhoz, a július 29-én, Mezőkovácsházán megtartott esküvőn volt kikérés, kalács, pénzsöprés és persze az első tánc, melynek lépéseit egy éven át gyakorolták. Ezen felül egy hófehér Cadillac és csokiszökőkút is megfűszerezte a nagy napot.

Tánczos Borbála és Vincze Sándor, Tímár-Gera Nikolett és Tímár Albin, Szota-Mezei Katalin és Szota Róbert, Kissné Antal Enikő és Kiss Gábor, valamint Wágner Katalin és Wágner László

A dobogós helyezést elért párokon kívül jutalmaztuk a negyedik és ötödik helyezettet is. Szota-Mezei Katalin és Szota Róbert esküvőjét egy helyi járatos busz tette különlegessé. Mivel Róbert buszsofőr, nem volt kérdés, hogy a „partyjárat” is busz lesz, ráadásul a helyi járatoson a menyasszony abroncsos szoknyája, és kis létszámú násznép is kényelmesen elférhetett. Az esküvőjük időpontja pedig elfelejthetetlen, hiszen 2017. 07. 07-én 17 órakor fogadtak egymásnak örök hűséget Békéscsabán.

Az ötödik helyen végzett Kissné Antal Enikő és Kiss Gábor, akik szintén hagyományos esküvőt terveztek, de különleges vendégek tették igazán felejthetetlenné az esküvőjük napját, augusztus 12-ét. Mint elmondták, a gyulai román gimnáziumban tartották a lakodalmat, de a kollégiumban éppen egy japán csapat is megszállt. Kérték a párt, hadd vegyenek részt egy magyar esküvőn, hiszen ilyenben még nem volt részük, így a kimonóba öltözött vendégek igazán megszínesítették az estét.

Niki és Albin egy ausztriai nászútra is esélyesek

Az első helyezett Tímár-Gera Nikolett és Tímár Albin 2017. július 29-én mondta ki a boldogító igent Gyomaendrődön, 180 fős vendégsereg előtt. Elmondták, hogy az esküvő és a lakodalom félig hagyományos, félig néptáncos volt, a kikérés alatt is népzenészek zenéltek. Mint megtudtuk, a pár lassan 10 éve van együtt, egy szórakozóhelyen ismerték meg egymást. A versenyen több mint ezer szavazatot gyűjtöttek össze, de vár rájuk még egy kör: jelenleg is zajlik hírportálunkon Az év párja megyék közötti versenye a legtöbb szavazatot kapott párok között. A legtöbb szavazatot kapó pár nyereménye egy tiroli utónászút.

 Fotó: Kiss Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában