Átadás

2018.02.13. 15:45

Mikrobuszt kaptak a gyerekek

Átvette új, akadálymentesített mikrobuszát a békéscsabai AUT-PONT Autista Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány kedden.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felhívására az alapítvány még tavaly nyújtott be pályázatot új gépjármű beszerzése érdekében, a fenntartásában működő TÁM-PONT Támogató Szolgálat számára.

Az elnyert közel nyolcmillió forintból szerezték be a kilenc személyes, többpontos, kerekesszék- és utas rögzítési rendszerrel, valamint mobilrámpával rendelkező mikrobuszt. A járművet a Meszlényi-Autó Kft-től vásárolta a szervezet, akik százezer forint értékű ajándékkal támogatták az alapítványt. A támogató szolgálat jelenleg egy 14 éves, közel félmillió kilométert futott gépkocsival látja el feladatait, ezt cserélik most le.

A TÁM-PONT Támogató Szolgálat 25 autizmussal élő személy, szakképzett kísérővel történő szállítását biztosítja Békéscsabán és környékén. A járművel az autista gyermekek biztonságosan juthatnak el az óvodába és az iskolába, a felnőttek pedig a központ intézményébe – tájékoztatta lapunkat Szántó Tamás, az alapítvány kuratóriumának elnöke.

 Fotó: Imre György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában