pályázati támogatás

2018.02.18. 19:52

Idén ismét lendületet kap a kerékpárút-építés Gyulán

Ingatlanhasználati szerződést köt a gyulai Temesvári úti kerékpárút felújításával érintett állami területekre a fürdővárosi önkormányzat a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel. Erről legutóbbi ülésén döntött a képviselő-testület.

P. G.

A városban egyébként idén ismét lendületet kapnak a kerékpárút-építések és -felújítások. Négyszázmillió forintos pályázati támogatás felhasználásával új kerékpárutat építenek Városerdőre, és újjáépítik a Temesvári úti bicikliutat a gyulavári hídtól a Paradicsomi ABC-ig. Ez utóbbi nyomvonala két olyan területet is érint, ami a magyar állam tulajdonában és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vagyonkezelésében áll.

A két érintett rész úgynevezett kivett országos közút művelési ágú ingatlannak számít. A beruházáshoz szükséges építési engedélyezési eljárás lefolytatásához és a pályázat kivitelezési munkáinak lebonyolításához tulajdonosi hozzájárulás szükséges, amelynek feltétele, hogy az önkormányzat érvényes jogcímmel rendelkezzen az ingatlanok használatára.

Ezért is döntött a grémium arról a szerződéstervezetről, amelynek értelmében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. ingyenes használatot biztosít az ingatlanok kerékpárút-építéssel érintett részére. Az önkormányzat pedig arra vállal kötelezettséget, hogy a kerékpárútra vonatkozó forgalomba helyezési engedély megszületését követően kezdeményezi az ingatlanok telekalakítását. Így a bicikliutat leválasztanák az országos közúton kívüli telekből.

Fotó: K. Z.

Az önkormányzatnak további beruházásai is lesznek. A Szt. István úton a Laktanya utcától a Mágocsi utcáig szélesebb kerékpárutat építenek a rossz állapotú meglévő helyett. Ez utóbbit önerőből valósítják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában