Fejlesztés

2018.02.07. 14:06

Enyhítik a belvíz okozta problémákat Telekgerendáson

Közel 145 millió forintból csapadékvíz-tározót építenek a településen.

B. O.

Közel 145 millió forintból csapadékvíz-tározót építenek a településen – tudtuk meg a település polgármesterétől. Ránkli­ Ferenc elmondta, jelenleg a hirtelen lehulló nagyobb csapadékvíz problémát okoz a községben, sok esetben történik ilyenkor elöntés a település belterületén.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával épített tározó­ ezt a problémát oldja meg. Nagyobb mennyiségű eső, esetleg egy rendkívüli helyzet esetén mentesíti a jelenlegi vízelvezető rendszert, és több mint hétezer köbméter víz tárolására lesz alkalmas. Ez csapadékmentes időben gravitációs úton kerül leürítésre a meglévő közút melletti befogadóba.

– A legkisebb településnek is lehetősége nyílik pályázni a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban, ezért is támogatta ezt a projektet is a Békés Megyei Önkormányzat – mondta el lapunknak a tározó kapcsán Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke. Azt is megtudtuk, hogy a kivitelezés várható befejezési ideje jövő év eleje.

Ránkli Ferenc tájékoztatott a részletekről. Fotó: Imre György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában