Ünnepi fogadás – galériával

2018.01.13. 19:21

Újabb egymilliárd forintos fejlesztés kezdődhet Gyulán

Egymilliárd forintot nyert a turizmus fejlesztésére a gyulai önkormányzat az Új Széchenyi Terv keretében – jelentette be a városháza dísztermében megtartott hagyományos gyulai újévi polgármesteri fogadáson dr. Görgényi Ernő. A fürdőváros polgármestere a szombati eseményen elmondta, a források segítségével felújítják az 1896-ban kialakított Szt. Miklós parkot, és befejezik az Almásy-kastély rehabilitációját. A hétvégi programon adták át a Sikeres Gyulai Díjakat is.

Papp Gábor

Az Almásy-kastélyt érintő beruházásrész kapcsán dr. Görgényi Ernő kiemelte, a patinás épület cselédszárnyában báltermet alakítanak ki hangversenyek, prózai előadások, konferenciák, lakodalmak, bálok és más közösségi rendezvények számára, hiszen a kastély megnyitása óta tapasztalják, hogy erre rendkívüli igény mutatkozik.

A polgármester évértékelő, egyben évindító beszédében hangsúlyozta, az egyes gyulai vállalkozások sikerei mellett a számokból látható, hogy a gyulai gazdaság egésze is egyre jobban teljesít. 2017-ben 838 millió forint iparűzési adót fizettek be a közösség számára a városban működő gazdálkodó szervezetek, s öt év alatt több mint a felével emelkedett a város iparűzési adóbevétele anélkül, hogy adót emeltek volna, azaz a helyi vállalkozások bevétele nőtt jelentős mértékben.

Kitért arra, hogy a gyulai gazdasági növekedéshez 2017-ben is hozzájárult a turizmus további fejlődése. Tavaly már meghaladta az 500 ezret a Gyulán töltött vendégéjszakák száma. Nyertes pályázatoknak köszönhetően pedig olyan fontos célok megvalósítására is jut pénz, amelyekre önerőből nem lenne lehetőség.

- Egy település akkor lehet eredményes, ha polgárai igazi közösséget alkotnak, akik mindig azt nézik elsőként, mi az, ami összeköti őket – ecsetelte. – Sokak szerint példás az az együttműködés, amely Gyulán kialakult az elmúlt hét évben, és biztosíthatok mindenkit, hogy önkormányzatunknak továbbra is a legfontosabb célja lesz a közéleti partnerség fenntartása. Hiszen minden közösségi cél megvalósításának, minden, a közösség számára fontos eredménynek ez az előfeltétele. Gondolhatunk sokfélét a világról, de lokálpatrióta elkötelezettségünk, gyulaiságunk mindig össze kell kössön bennünket, minden körülmények között meg kell találjuk a közös hangot azért, hogy együtt cselekedhessünk városunkért.

A polgármester hozzátette, a civilekkel folytatott együttműködés szép példája a Sikeres Gyulai Díj is, melyet nem a képviselő testület, hanem az eddig Sikeres Gyulai Díjban részesült civilekből álló bizottság ítél oda. A díjak átadásához az önkormányzat biztosítja a feltételeket, az ünnepélyes kereteket, ezzel is kifejezve, hogy becsben tartják a civil szféra véleményét, értékeit.

A Sikeres Gyulai díjakat ebben az évben Bagosi Sándor, a Dig Build Kft. ügyvezetője, Fazekasné dr. Magda Erzsébet, a Békés Megyei SM Egyesület Alapítványának elnöke, Dombovári Vanda, a Gyulai Várfürdő kommunikációs igazgatója, dr. Fazekas Özséb tüdőgyógyász osztályvezető és telephelyvezető főorvos, dr. Kereskényi Miklós, az Erkel Ferenc Gimnázium egykori igazgatója vehette át. A Kiváló Gyulai Diák címet Balássy Fanni, az ELTE magyar-olasz tanár szakos hallgatója érdemelte ki.

Fejlesztések sora segíti a várost

Dr. Görgényi Ernő részletesen szólt arról a számos már megvalósult és folyamatban lévő, illetve a jövőben elkezdődő fejlesztésről, amelyek tovább emelik és növelik az életminőséget a városban.

- Fontos, hogy mindezek a fejlesztések a gyulai polgárok akarata szerint és megelégedésére történjenek, hiszen az önkormányzat a közösséget szolgálja – fogalmazott dr. Görgényi Ernő.

A programon a Hot Jazz Band zenekar adott koncertet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában