Ünnep

2018.01.14. 11:32

Pista bácsit 101. születésnapján ünnepelték Orosházán

Szerettei, ismerősei körében ünnepelte Orosházán 101. születésnapját Sin István. Az idős bácsit egykori kollégái – anyakönyvvezetőként dolgozott a polgármesteri hivatalban Pista bácsi – mindannyiuk által aláírt üdvözlő lappal is köszöntötték, páran személyesen is tolmácsolták a jó kívánságokat.

Cs.I.

A tavalyi, 100. születésnapon zenés vigadalommal tették emlékezetessé a jeles alkalmat. Az ideire is készültek az idős orosházi rokonai, de intőn figyelmeztette őket az ünnepelt: azt a napot meg kell érni! Pista bácsi megérte jó egészségben.

Sin István Békéssámson-Gyulamezőn született középparaszti családban, második gyermekként 1917. január 13-án. (Az elsőszülött, Sin Lajos is 99 évet élt.) Orosházán tanult, földműveléssel foglalkozott, a szemközti tanya szép lányát, Molnár Jusztinát 1942-ben vette feleségül. Egy év múlva besorozták, ekkor született meg a fia, Géza.

Hadifogságban 4,5 évet töltött, ahol csalánlevesen élt. Orvosírnok lett belőle, olyan szép írása volt. Miután hazakerült (1948. augusztus 6-án), Békéssámsonban dolgozott. Lánya, Stefánia 1959-ben született.

A család 1963-ban Orosházára költözött. Pista bácsi a városházán dolgozott, kétezernél is több párt adott össze. Munkája mellett a sportot, a focit is támogatta nyugdíjazásáig, 1987-ig. Tisztelték, elismerték példás életútját. Családja összetartó, 2 gyermek, 4 unoka, 5 dédunoka ad számára nagy örömöt.

A szerző felvételei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában