Igazából nem találta a kulcsát

2024.05.17. 09:29

Hamisan állította egy battonyai nő a 112-n, hogy bántalmazta az élettársa

Azzal hívta fel a segélyhívót egy battonyai nő, hogy bántalmazta az élettársa. Valójában senki nem bántotta, ezért a rendőrség hamis vád bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt vádemelést javasol ellene.

Nyemcsok László

Rendőri intézkedést kért egy nő tavaly december 14-én délután Battonyáról. A 112-t hívta, és azt állította, hogy az élettársa bántalmazta. A rendőrök a háza kapuja előtt találták a bejelentőt, aki a kérdésekre elmondta, hogy valójában nem bántotta senki, csak nem tud bemenni az otthonába, nem találja a kulcsát. Kerestették vele, és végül a saját a zsebéből vette ki, tehát rendőri intézkedésre nem is lett volna szükség. A nőt a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság hamis vád bűntett elkövetésével gyanúsítja, és vádemelést javasol ellene.

A történtek kapcsán a rendőrség nyomatékosan kéri, hogy csak veszélyhelyzetben hívják a segélyhívót, valótlan bejelentésekkel ne terheljék a vonalat! Ne állítsanak olyat, ami meg sem történt, ne tárcsázzák általános, tudakozó jellegű kérdésekkel a 112-t. Például ügyfélszolgálatok hatáskörébe tartozó ügyek, általános és különleges tudakozók által megadható elérhetőségek, egyéb információk. Akkor se ezt a számot üssék be, ha szórakozni, beszélgetni szeretnének, vagy kisebb háztartási műszaki hibára akarnak megoldást találni. Minden perc számít, ne terheljék feleslegesen a rendszert!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában