Elismerések

2024.06.14. 17:50

Pedagógusnapi ünnepséget rendeztek a gyulai Harruckernben

Pedagógusnapi ünnepséget rendezett a Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium pénteken kora délután az intézmény Wenckheim konferenciatermében. Az eseményen a hagyományoknak megfelelően számos iskolai elismerés is gazdára talált, a pedagógusnapi ünnepségen több szakembert is köszöntöttek különböző díjakkal.

Papp Gábor

A pedagógusnapi ünnepség keretében elmondott köszöntőjében dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere kiemelte, az intézménybe járó diákok célja egy jó megélhetést biztosító szakma kitanulása.

pedagógusnap,elismerés,gyula
A pedagógusnapi ünnepségen számos elismerés talált gazdára
Forrás: Dr. Görgényi Ernő Facebook-oldala

– Az elméleti tudás megszerzése ezzel együtt rendkívül fontos – tette hozzá. – A pedagógusok egyfelől szaktudást adnak át, ami jelenlegi társadalmukban szerencsére újra egyre nagyobb értéket képvisel, és segít megteremteni az anyagi jólétet. Másrészt átadnak olyan ismereteket, amelyek megalapozzák és kiteljesítik a műveltséget, mely kultúránk alapját jelenti. Ahhoz, hogy kultúránk tisztelete megmaradjon, elengedhetetlen szükségünk van a tudás átadóira.

Pedagógusnapi ünnepség: fontos az elismerés

A polgármester kitért arra, hogy az intézményben olyan diákoknak adják át az általános műveltséget és az egyre bonyolultabb szakmai ismereteket, akik közül meglehetősen sokaknak kell hátrányos körülmények között felnőniük.

– Nagyon nehéz olyan látványos eredményeket elérni, melyek azonnali visszacsatolást jelentenek – emelte ki a polgármester. Nagyon fontosnak nevezte, hogy a társadalom elismerje, rangján kezelje a hivatást.

Kifejtette, Gyulán nagyon fontos, hogy a tudás értékét növeljék saját közösségükben, és ugyanez volt a pénteki ünnepség célja is, hiszen a pedagógusnap a tudás tiszteletének fontos szimbóluma.

Krizsán Attila igazgatóhelyettes hangsúlyozta, meggyőződése, hogy az idei évben is tudásában több, emberségében erősebb, problémáival kevesebb, a korhoz jobban alkalmazkodó diákokat oktattak, neveltek. 

– Munkaeszközünk a saját személyiségünk, és amikor meglátjuk a kamasz diák szemében felcsillanó köszönetet, nyugodtan mondhatjuk, hogy nehéz volt, küzdelmes volt, elfáradtunk, de érdemes volt – folytatta a gondolatot. Kiemelte, hogy munkatársaik az oktató-nevelő munka mellett számos iskolai, városi, megyei rendezvényen, nemzetközi projektekben, külföldi mobilitási pályázatokon is részt vettek, diákokat készítettek fel tanulmányi versenyekre.

Krizsán Attila szólt arról, nagyon fontosnak tartják, hogy pedagógusnapon egy pillanatra megálljanak és megköszönjék a pedagógusok, az oktatók, a technikai dolgozók munkáját. 

– Ilyenkor van lehetőség a jutalmazásra is. Ebben a tanévben több dolgozónkat részesítettünk Harruckern Emlékgyűrűben, emlékplakettben, elismerő oklevélben, igazgató dicséretben – mondta a szakember, aki kitért arra is, hogy tanév természetesen nem ér véget, hiszen jövő héten folytatódnak a szakmai vizsgák, a szóbeli érettségi vizsgák, a beiratkozások, illetve a felnőttek oktatása egész nyáron zajlik.

Ezt követően az elismerések átadása következett. Oktatói Szolgálati Emlékéremben részesült Dunai Jánosné, Ferencziné Fodor Marianna és Ludvig Attila.

Harruckern Emlékplakettet vehetett át Dowidatné Kardos Sára Katalin, Balázsné Juhász Andrea, Mányoki Csaba Levente, Simon István és Martincsek Attila. 

pedagógusnap,elismerések,ünnepség,gyula
Forrás: Dr. Görgényi Ernő Facebook-oldala

Harruckern Elismerő Oklevélben részesült Csizmadia Diána , Szegvári Lászlóné, Kardos Péter, Szeidlerné Baji Mária.

Igazgatói dicséret kapott Harangozó Gábor, Kotroczóné Bagdi Anita, Járosi Pál, Orodánné Árgyelán Csilla, Oláh Tamásné, Szatmári József, Molnár Györgyné, az Orientáció, Dobbantó, Műhelyiskola munkatársai és Irázi Zoltán.

Dr. Görgényi Ernő polgármester az ünnepség keretében adta át Kovács Zsuzsannának, a Gyulai Szakképzési Centrum főigazgatójának a fürdővárosi képviselő-testület által megítélt Gyula Városért kitüntető címet. Dr. Görgényi Ernő kiemelte, a Gyulai Szakképzési Centrum főigazgatója több mint négy évtizedes pedagógusi pályáját, illetve kitért arra, hogy a szakértői és vezetői tevékenységét magas színvonalú, pontos, problémamegoldó és példamutató szakmai munka jellemzi, pedagógusi, szakmai és vezetői munkáját elkötelezettséggel és értékteremtő módon gyakorolja. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában