Ellenőrzés

2024.04.16. 16:40

ROADPOL: fókuszban a gyorshajtók Békésben is – videóval

A gyorshajtás a közlekedési balesetek egyik legfőbb oka. A ROADPOL akció ennek visszaszorítását célozza meg. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának éves ellenőrzési terve alapján ezen a héten hazánkban, így Békéscsabán is fokozott ellenőrzést tartanak.

Dinya Magdolna

A rendőrség ebben az időszakban kiemelt figyelmet fordít a gyorshajtók kiszűrésére. Ennek keretében a ROADPOL egész Európát érintő sebességellenőrzési kampányhoz kapcsolódva a rendőrség április 19-én 6 órától kezdődően 24 órás Speedmarathont tart, amelynek során valamennyi sebességmérő eszközt bevetve próbálják visszaszorítani a gyorshajtást.

sebességmérés, roadpol, gyorshajtók, rendőrség, speedmarathon
ROADPOL: kiszűrik azokat, akik átlépik a sebességet. Fotó: Beol.hu 

Aki a megengedettnél gyorsabban hajt, vagy nem az útviszonyokhoz, látási viszonyokhoz igazítja a haladási sebességét, kockázatot vállal. Nagy sebességnél az ütközés is nagyobb erővel történik, ami súlyosabb sérüléseket okozhat az utasoknak. Gyorshajtás esetén a balesetek kockázata is nő, mivel a sofőrök nehezebben tudnak megállni, ha szükséges. A szabályok betartása csökkenti a balesetek bekövetkezésének esélyét. A rendőrség ezért kéri a járművezetőket, hogy közlekedjenek szabályosan, vigyázzanak magukra, utasaikra és legyenek tekintettel a közlekedő partnereikre is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában