Séta közben támadt az ötlet

2024.04.17. 09:52

Nyitva hagyott autókból lopott Békéscsabán

Elhagyott pénztárcát vágott zsebre, valamint nyitva hagyott autókból lopott az a férfi, akit a napokban hallgattak ki gyanúsítottként a békéscsabai rendőrök – ismertették a rendőrségen.

Licska Balázs

Éjszakai séta közben támadt az az ötlete február 25-én, Békéscsabán a férfinak, hogy megnézi, nincs-e véletlenül nyitva egy parkoló kocsi ajtaja. A bal első ajtót nem zárták be, így ki tudott venni az utastérből két karórát, egy kabátot és egy pénztárcát. A tárcában bankkártyát is talált, egy automatánál rögtön megpróbált feladni vele egy csomagot, de nem járt sikerrel, mert a kártyán nem volt fedezet. 

lopás, elfogás
Nyitva hagyott autókat fosztott ki a férfi, akit a napokban hallgattak ki gyanúsítottként
Forrás: shutterstock

Április elején azonban pénzhez jutott, mert egy olyan elhagyott tárcát talált, amelyben a bankkártya mellett ott volt a PIN-kód is. A számlán lévő néhány ezer forintot azonnal levette. 

Aztán másfél héttel később újra akcióba lendült: április 14-én szintén séta közben szúrt ki egy autót, amelynek nyitva maradt az első ajtaja. Abban a kocsiban is talált egy tárcát. Pénz nem, csak bankkártya volt benne, amit a tulajdonos a lopás után rögtön letiltatott, így a férfi nem tudta használni. 

A békéscsabai rendőrök másnap elfogták: lopás és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés miatt büntetőeljárást indítottak ellene. Megtalálták nála az egyik eltett pénztárcát, és az iratokkal együtt visszaadták a tulajdonosának. 

Az esetek kapcsán a rendőrség ismét felhívta a figyelmet arra, hogy lezáratlan autót soha, még percekre se hagyjanak őrizetlenül. Ha a saját házuk előtt vagy az udvarukon állítják le, akkor is zárják be, húzzák fel az ablakokat, és ellenőrizzék, hogy egyik ajtó sem nyitható. Pénztárcát, táskát, telefont, egyéb személyes dolgokat ne hagyjanak a gépkocsiban, még akkor se, ha csak rövid idő mennek el mellőle.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában