Falfirka

2024.04.03. 18:08

Megrongáltak több épületet és egy emlékművet Köröstarcsán

Több köröstarcsai épületet, illetve a Trianon emlékművet is megrongálták húsvét éjszakáján a településen – erősítette meg Lipcsei Zoltán. Köröstarcsa polgármestere Facebook-posztjában kiemelte, míg mások békésen töltötték a mögöttünk hagyott húsvéti ünnepet, addig valakik úgy érezték, hogy magán és önkormányzati épületeken szeretnék kifejezni a politikai véleményüket, és megrongáltak több épületet.

Papp Gábor

„A véleménynyilvánítással nincs baj addig, amíg nem valósít meg bűncselekményt” – hangsúlyozta Köröstarcsa polgármestere. Lipcsei Zoltán azzal kapcsolatban, hogy ismeretlenek megrongáltak több épületet a településen, hozzátette, azzal, hogy önkényuralmi jelképeket, egyéb szövegeket rajzoltak az érintettek az épületekre, illetve az emlékműre, bűncselekményt valósítottak meg, éppen ezért feljelentést tettek a rendőrségen. A polgármester arra kérte a rongálót, illetve a rongálókat, hogy jelentkezzenek a rendőrségen.

Megrongáltak több épületet
Megrongáltak több épületet és egy emlékművet, a történtek nagy felháborodást váltottak ki. Fotó: Lipcsei Zoltán Facebook-oldala

Megrongáltak több épületet és egy emlékművet, eltávolítják a firkákat
 

Kifejtette, példa nélküli esemény történt Köröstarcsa életében, és a lehető legrövidebb időn belül eltávolítják a falfirkákat az épületekről, valamint az emlékműről. Kérte a lakosságot, hogy ha hasonlót tapasztalnak, jelezzék feléjük.

 


Lipcsei Zoltán megkeresésünkre elmondta, összesen hat helyen történt Köröstarcsán rongálás. Az épületek érintett részeit hamarosan lefestik, a Trianon emlékművet pedig annak készítője, egy műköves szakember állítja majd helyre, hiszen abban az esetben speciális szakmai tudásra van szükség. Egyébként olyan információk is napvilágot láttak, hogy Mezőberényben is hasonló falfirkák kerültek egy épületre, így nem kizárt, hogy ugyanaz vagy ugyanazok lehetnek az elkövetők. A Békési Rendőrkapitányság rongálás miatt indított eljárást az ügyben.

A vármegyében az utóbbi időben nem ez az első közfelháborodást kiváltó rongálás. Éppen néhány nappal ezelőtt számoltunk be egy Békéscsabán történt esetről, tavaly év végén pedig Gyulán fordult elő hasonló. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában