Átverés

2024.04.17. 13:45

Együttélés helyett súlyos milliókkal vette le a sarkadi nő a jóhiszemű, vésztői férfit

Jelentős kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 24 éves, büntetlen előéletű, sarkadi nővel szemben, aki ígéretekkel, különböző ürügyekkel két hónap alatt több mint 5,6 millió forintot csalt ki egy vésztői férfitól. Az ügyészség vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Nyemcsok László

A járási ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság a sértett által bejelentett polgári jogi igényt érdemben bírálja el, azaz kötelezze a terheltet a kár meg nem térült részének megfizetésére.

együttélés, csalás, levette
Egy társkereső oldalon keresztül ismerkedett meg a férfival a nő: együttélés helyett elvette a pénzét. Forrás:  Shutterstock

A vádirat szerint a sarkadi nő 2021 februárjában egy társkereső oldalon ismerkedett meg a vésztői férfival. Az elektronikus úton történő levelezés során a nő elhitette a férfival, hogy a párkapcsolata véget ért, és ahhoz, hogy vele új életet tudjon kezdeni, a volt párjával közös ingatlant el kell adnia, ami költségekkel jár. A terhelt panaszkodott a levelezés során, hogy nincs pénze, gyermeket vár, és erre, valamint számos, valótlan problémára hivatkozva rendszeresen kért anyagi segítséget a férfitól, közben azzal hitegette, hogy együtt szeretne vele élni, és közös gyermeket is szeretne.

A sértett, bízva a vádlott ígéreteiben, 2021. február 21-e és április 23-a között több mint öt és fél millió forintot utalt át a nő által megadott bankszámlaszámokra, és százezer forintot adott át neki készpénzben személyes találkozásuk során. A sértett a terhelt kéréseinek teljesítése érdekében több pénzintézeti kölcsönt vett fel.

Együttélés helyett átverte

A vádirat szerint a nő a sértett tévedésbe ejtésével a jóhiszemű férfi pénzének megszerzésére törekedett anélkül, hogy a hivatkozott okokra való rászorultsága fennállt volna, illetve, hogy szándékában állt volna a kért „kölcsönt” visszafizetni, és a sértettnek tett, a közös életre vonatkozó ígéretet beváltani.

A terhelt a sértett megtévesztésével összesen 5,672 millió forint kárt okozott a férfinak. Ebből 2,5 milliót visszafizetett a nyomozás során, majd a közvetítői eljárás során további 760 ezer forintot, ily módon az okozott kárból összesen 3,26 millió forint megtérült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában