Autós és kerékpáros

2024.03.07. 10:24

Rosszul döntött: nem hívott mentőt, hanem ő vitte kórházba a sérültet

Elütött egy autó egy kerékpárost február 20-án Békéscsabán. A sofőr igyekezett jóvátenni figyelmetlensége következményét, nem hívott mentőt, hanem maga vitte kórházba a súlyosan megsérült férfit. Az eset rendőrségi vizsgálata lezárult, az eljárás iratai az ügyészségre kerültek.

Licska Balázs

A békéscsabai kórházból február 20-án értesítették a rendőrséget arról, hogy éppen egy közlekedési balesetben súlyosan megsérült férfit látnak el. Kiderült, hogy a kerékpárost 15 óra körül Békéscsabán, a Vörösmarty és a Lenkey utcák kereszteződésében egy autó ütötte el.

A Vörösmarty és Lenkey utcák sarkán ütötte el az autós a biciklist. Fotó: police.hu

A kocsit vezető nő elismerte, hogy az ő figyelmetlensége miatt történt a baleset. Tudta, hogy azon a helyen elsőbbséget kell adnia, lassított és körül is nézett, de valami miatt nem látta az érkező biciklist, és nekiment. Azonnal kiszállt, igyekezett segíteni a sérültnek, felajánlotta, hogy beviszi a kórházba. A férfi nem akarta, hogy a kerékpárja ott maradjon, ezért először hazavitték a megrongálódott kétkerekűt, majd bementek a sürgősségire. 

A rendőrök utólag állították vissza a forgalmi helyzetet, hogy meg tudják vizsgálni a baleset körülményeit, tisztázzák a felelősség kérdését. A közúti baleset gondatlan okozása miatt elrendelt nyomozás iratait a rendőrség a napokban továbbította az ügyészségre.

A KRESZ szerint, ha egy közlekedési balesetben valaki megsérült, értesíteni kell a rendőrséget. A 112-es segélyhívón a nap 24 órájában fogadják a hívásokat, és a lehető legrövidebb időn belül érkezik a segítség. Elindulnak a mentők, a rendőrök, ha műszaki mentés szükséges, a tűzoltók is. Ebben az esetben a rendőrség gondoskodott volna arról is, hogy a kórházba került férfi kerékpárja ne maradjon őrizetlenül a baleset helyszínén.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában