Vádemelés

2024.03.16. 10:30

Négyéves kislányt harapott meg egy husky keverék Békéscsabán

Megharapott egy négyéves kislányt a kutyája a figyelmetlensége miatt, ezért – védekezésre képtelen személy sérelmére gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés – miatt emeltek vádat a Békéscsabai Járási Ügyészségen egy 41 éves békéscsabai nővel szemben. A négyéves kislány arccsonttörést szenvedett.

Licska Balázs

Az eset nagyjából egy éve, 2023. április 9-én történt Békéscsabán. A négyéves kislány az édesapjával azért ment a békéscsabai nőhöz, hogy annak gyermekeivel játsszon. Amikor a nő kinyitotta az utcafronti kerítés kiskapuját, hogy a kislány az udvarra be tudjon menni, akkor az udvaron szabadon lévő kutyája, egy husky keverék – amelyet nem zártak el és nem kötöttek meg ekkor – a nő mellett kiszaladt és ráugrott a kislányra, és arcának bal felét egyszer megharapta.

négyéves, kislány, husky, kutyaharapás, vádemelés
A kutyát nem zárták el és kötötték meg, így tudott kiszaladni és ráugrani a négyéves kislányra. Illusztráció: Shutterstock 

A négyéves kislány súlyosan megsérült

A kutya harapása miatt a kislány – más sérülések mellett – nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést, arccsonttörést szenvedett. A sérülés jellege miatt a maradandó fogyatékosság vagy a súlyos egészségromlás sem zárható ki.

A Békéscsabai Járási Ügyészségen azt indítványozták, hogy a vádlottat ítéljék próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre; valamint kötelezzék a nyomozás során felmerült, közel 75 ezer forintnyi bűnügyi költség megfizetésére; ugyanakkor a kiskorú sértett képviselője által előterjesztett, 51 ezer forintnyi polgári jogi igényt utasítsák egyéb törvényes útra – ismertették a Békés Vármegyei Főügyészség közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában