Veszélyes helyzet

2024.03.16. 15:49

Videón a motoros bravúrja: így kerülte el a csattanást

Így kerülte el az ütközést a motoros – így foglalható össze az a videó, amelyet a Békés vármegyei rendőrség tett közzé. Mint írták, a motoros jól manőverezett, ennek köszönhető, hogy ki tudta kerülni az elé kanyarodó autót, és ezért nem szenvedett balesetet. A menetrögzítő kamera felvételén jól látszik, hogy a motoros lélekjelenlétén és tudásán múlott, hogy nem történt baj.

Licska Balázs

A rendőrök egy magyar motoros csoportban kértek segítséget, hogy a tagok osszák meg velük a közlekedéssel kapcsolatos tapasztalataikat. A motorosok együttműködőek voltak, sok tanulságos történetet és felvételt osztottak meg.

motoros, bravúr, manőver, kamera, jogosítvány
A motoros oktatók a jogosítvány megszerzésekor tanítják a kikerülési manővert, illetve sok hasznos technikát. Azonban ezt a tudást mindig frissíteni, sőt bővíteni kell.  Illusztráció/Shutterstock

A Békés vármegyei rendőrség Facebook-oldalán pedig közzétettek egy videót, amely a rendőrök szerint jól példázza, hogy milyen fontos a motorosok felkészültsége. Bár elsőre úgy tűnik, hogy könnyedén megoldotta a helyzetet, ehhez kellett a megfelelő vezetéstechnikai tudás. 

A motoros oktatók tanítják a manővert

A motoros oktatók a jogosítvány megszerzésekor tanítják a kikerülési manővert, illetve sok hasznos technikát. Azonban ezt a tudást mindig frissíteni, sőt bővíteni kell. Erre adnak lehetőséget a motoros tréningek, amelyeket főként tavasszal, a szezon kezdetén hirdetnek meg a különböző szervezetek, egyesületek, vállalkozások, hatóságok. A rendőrség is minden évben lehetőséget biztosít arra, hogy a motorosok szakemberek segítségével, forgalomtól elzárt területen manőverezzenek, a téli hónapok után újra begyakorolják a biztonságukat szolgáló rutinmozdulatokat. Idén május 4-én várják a bemelegíteni vágyó motorosokat a békéscsabai repülőtéren.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában