Látványosság

2024.03.15. 17:25

Motoros felvonulás: több mint hétszázan vettek részt a Szezonnyitó Guruláson Békéscsabától Gyuláig – galériával, videóval

Több mint 700 motoros részvételével rendezett „Szezonnyitó Gurulást” a Körös Motoros Karitatív Egyesület pénteken délután. A látványos motoros felvonulás Békéscsabáról indult, és a Gyulai Várhoz érkezett meg, ahol a Tobenzo zenekar koncertjével is várták az érdeklődőket.

Papp Gábor

A motoros felvonulás részeként sok százan érkeztek a gyulai várhoz.

Fotó: Bencsik Adam

Seben Gabriella, a Körös Motoros Karitatív Egyesület elnöke lapunknak elmondta, szervezetük hét éve alakult meg Békéscsabán.

– Minden évben megrendezzük a szezonnyitó gurulást, a motoros felvonulást március 15-én. Az idei programon 718 motoros vett részt, illetve más érdeklődők is kilátogattak a gyulai várkertbe – tette hozzá Seben Gabriella. 

motorosok
Fotó: Bencsik Adam

Motoros felvonulás: az ország minden tájáról érkeztek

Az egyesületi elnök kiemelte, az ország minden pontjáról, így a teljesség igénye nélkül Orosházáról, Hódmezővásárhelyről, Szegedről, Budapestről, valamint a határon túlról is érkeztek motorosok a rendezvényre. Hozzátette, a motoros felvonulás jótékonysági célokat is szolgált.

– Májusban lesz Békésben egy nagyobb motoros rendezvény, amelynek Békéscsaba és Gyula is egy-egy állomása lesz – folytatta a gondolatot. – Az eseménysorozathoz kapcsolódva hátrányos helyzetű gyerekeket fogunk megvendégelni. Pénteken ezért gyűjtöttünk pénzadományt, illetve játékokat is, amire nagyon sok felajánlás érkezett.

A március 15-i gyulai rendezvényen a Tobenzo zenekar adott koncertet. Részt vett a programon Tóth Tamás, a Road zenekar dobosa is, aki motoros és régi barátság fűzi az egyesülethez, illetve annak elnökéhez. Seben Gabriella minden évben felkéri, hogy legyen velük a rendezvényen.

 

Nagyrendezvény érkezik májusban Békésbe

Mint említettük, májusban egy nagy volumenű motoros programot rendeznek majd Békésben. Hankó Ákos, az Open Road Tour főszervezője, a Harley-Davidson Budapest tulajdonosa elmondta, az idei, III. Open Road Tournak Debrecen és Sárospatak után ebben az évben Békés vármegye ad majd otthont. 

motorosok
Fotó: Bencsik Adam

– A túra átszeli Magyarországot, gyakorlatilag Közép-Európa legnagyobb motoros túrája kilométerben és a résztvevők számában is – tette hozzá. – Több száz motoros fog több száz kilométert együtt megtenni. A túra Győrből indul érinti Budapestet és Jászberényt, majd Békés vármegye a célállomása.

Hankó Ákos elárulta, az első két Open Road Tour olyan jól sikerült, hogy úgy gondolta, idén hazahozza a vármegyébe, ő ugyanis békéscsabai. 

A május 23-tól május 26-ig tartó rendezvény pénteki estéjén a Csabagyöngye Kulturális Központ stégjén blues koncert lesz. Szombaton körbejárják a megyét, Orosházát és Gyulát is érintik majd, Békéscsaba főterén nagy felvonulást tartanak, illetve lesz több koncert és egy nagykoncert is. Vasárnap pedig a résztvevők Szabadkígyóson megnézhetik a Wenckheim kastélyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában