Vádemelés

2024.02.19. 13:30

Kiráncigálta a ház elé, majd az utcán felpofozta nővérét az eleki nő

Egy 85 éves nőt, valamint saját nővérét is bántalmazta a Gyulai Járási Ügyészség szerint az a 63 éves eleki nő, aki ellen most könnyű testi sértés és annak kísérlete, továbbá garázdaság miatt emeltek vádat. A büntetlen előéletű vádlott próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre számíthat.

Licska Balázs

A nő nővérével is hevesen vitatkozott.

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

A nő tavaly nyáron a 85 éves nő eleki házában lakott. Ebben az időszakban az idős házigazda számos betegséggel küzdött, krónikusan fennálló járásbizonytalansága, rohamokban jelentkező szédülései miatt rendszeresen kezelték kórházban. A vádlott 2023. július 12-én ittas állapotban szóváltásba került az egészségi állapota, idős kora folytán a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes sértettel: szidta, megszorította és megcsavarta a kezét, majd lökdöste, ami miatt sértett a földre esett és nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

A nő a következő napon, szintén ittas állapotban a 65 éves nővérével is vitatkozott, aki ugyancsak az idős nőnél lakott ekkoriban. A vádlott megfogta a sértett nyakát, kiráncigálta őt az utcára, a ház elé, miközben ütötte a fejét. Az utcán, az úttest közepén adott öt pofont a nővérének, majd befejezte a bántalmazást. A sértett nem sérült meg, azonban a vádlott magatartása alkalmas volt arra, hogy neki nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozzon. A vádlott erőszakos, kihívóan közösségellenes tette alkalmas volt arra is, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában