Bejelzett a szonda

2024.01.29. 13:04

Ittasan busznak ütközött Gyulánál, körözés alatt is vezetett Szentandrásnál

Több ittas járművezetővel szemben is intézkedtek a rendőrök Békés vármegyében az elmúlt napokban. Közülük ketten baleset is okoztak, egyikük megpróbálta elkerülni az igazoltatást azért, mert korábban nem kezdte meg a rá kiszabott szabadságvesztés letöltését, amit ittas vezetésért kapott.

Nyemcsok László

Forrás: police.hu

Január 26-a és január 28-a között öt ittas járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök. Szarvason, a Vasút utcában január 26-án 10 óra 45 perckor állítottak meg egy autóst a rendőrök, akinél a helyszíni alkoholmérés eredménye pozitív lett. Ugyanezen a napon 14 óra 45 perc körül egy személygépkocsit vezető férfi Gyula külterületén, a Fehér-Körös közúti hídnál nekiütközött egy menetrend szerint közlekedő autóbusz oldalának. Személyi sérülés nem történt, de a helyszíni szonda és a későbbi mérések is azt mutatták, hogy a férfi ittasan vezetett.

Nem állt meg a rendőrök jelzésére egy személyautó vezetője 2024. január 28-án 22 óra 45 perc körül Békésszentandráson, a Fő úton. Az egyenruhások követni kezdték a kocsit, ami végül Öcsödön állt meg. Kiderült, hogy az autót egy 48 éves magyarbánhegyesi férfi vezette, aki azért nem akart megállni, mert elfogatóparancs volt ellene érvényben.

A bíróság korábban ittas járművezetés miatt letöltendő szabadságvesztésre ítélte, ő pedig nem kezdte meg a büntetése letöltését. A férfival szemben alkalmazott alkoholszonda ez alkalommal is azt mutatta, hogy alkoholt ivott mielőtt a volán mögé ült. A Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei előállították a rendőrkapitányságra, ahol a vezetői engedélyét nem tudták elvenni, hiszen a bírósági ítélet eltiltotta a járművezetéstől, és attól is, hogy valaha jogosítványt szerezzen. Az újabb eljárás megindítása után a férfit a Gyulai Törvényszék Büntetés-végrehajtási Intézetébe vitték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában