Különleges rendőrségi esetek

2023.12.25. 17:56

Ugattak a kutyák, így lebuktak a tolvajok Szeghalmon és Vésztőn is

Különleges és tanulságos esetei 2023-ben is voltak vármegyénk rendőreinek. A legérdekesebb történetek összegyűjtésében dr. Szombati Andrea, a vármegyei főkapitányság sajtószóvivője segített. Sorozatunk második részéből kiderül, jó a kutya a háznál.

Nyemcsok László

A kutyák jelezték a hívatlan vendégeket.

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

Jeleztek a házőrzők, így értek tetten egy férfit és egy nőt, mindketten lopni próbáltak. Egyikük elbóbiskolt a helyszínen Szeghalmon, a másik pedig azt mondta Vésztőn, miután lefülelték, hogy „nem kell ide rendőrség”.

A férfi egy 2023 januári hajnalon Szeghalmon lendült akcióba, fűnyírót akart elvinni egy házból. A szomszédok negyed 6-kor arra figyeltek fel, hogy az utcában nagyon ugatnak a kutyák. Egyikük kiment, és látta, hogy az ő házával szemben lévő épületnél mozgás van, valaki egy fűnyírót húz ki az udvarról az utcára. A szemtanú hívta a rendőrséget, közben a lopni készülő ember visszament az utcáról a házba, és leült a teraszon. Mikor a rendőrök megérkeztek, először nem válaszolt a kérdéseikre. Szemmel láthatóan ittas volt, és úgy tűnt, elbóbiskolt. Mikor magához tért, utána sem tudta megmondani, mit keres ott.

A nő áprilisban Vésztőn, egy házból próbált lopni. A házban egy diáklány lakik a szüleivel, és a lány aznap, amikor elment iskolába, elfelejtette vinni a kulcsát. Az édesapja ezért délután, amikor általában érkezni szokott a gyermeke, előre kinyitotta neki a kaput. A lány előtt azonban egy nő is bement a házba, és olyan dolgokat keresett, amiket pénzzé tehetett volna.

A férfi eközben a kazánházban volt, de felfigyelt arra, hogy ugat a kutyájuk, így tetten is érte a szatyorba mindenféle dolgot összepakoló nőt. Közben a lánya is megérkezett, együtt vonták kérdőre az idegent, hogy mit keres náluk. Ekkor a nő mindent kipakolt, amit el akart vinni, közben a lány közölte vele, hívja a rendőrséget. A nő azt mondta, hogy nem kell ide a rendőrség, hiszen mindent visszaadott, és indult is kifelé az udvarról. A háziak fel akarták tartóztatni, de a kerítésen át kimászott az utcára, és elment. A rendőrök a személyleírás alapján elfogták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában