Emberölés kísérlete

2023.12.28. 13:04

Meggyújtotta az alvó férfi alatt a lepedőt a békési nő

Meggyújtotta alvó élettársa alatt az ágyneműt az a 46 éves békési nő, akinek letartóztatását emberölés kísérlete miatt kezdeményezte a Békés Vármegyei Főügyészség. A Békéscsabai Járásbíróság a vádhatóság indítványával egyetértve el is rendelte ezt egy hónapra.

Licska Balázs

Egy öngyújtóval meggyújtotta az alvó férfi alatt a lepedőt

Forrás: Shutterstock

A nő és a sértett férfi közel 10 éve élnek élettársi kapcsolatban a nő békési családi házában, és velük lakik a nő nagykorú gyermeke is. December 23-án a késő esti órákban – miután a sértett az egyik szobában, míg a nő fia a másik helyiségben lefeküdt aludni – a nő minden előzmény nélkül bement a közös hálószobába, és egy öngyújtóval meggyújtotta alvó élettársa alatt a lepedő lábnál lévő sarkát, majd elment a házból.

Nagyjából 22 óra 30 perc körül – amikor már az ágymatrac és a paplan is lángra kapott – a férfi arra ébredt, hogy nehezen kap levegőt, illetve, hogy fájdalmat érez a lábánál. Amikor észlelte a tüzet, akkor egy kanna vízzel azt azonnal eloltotta, valamint felébresztette a másik szobában alvó férfit, vagyis a nő fiát.

A férfi nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket – enyhe fokú füstmérgezést és másodfokú égési sérülést – szenvedett. Ugyanakkor az, amit a nő tett, nagyobb bajt is előidézhetett volna, mivel a használati tárgyakkal túlzsúfolt lakásban a tűz könnyen átterjedhetett volna más tárgyakra, és a ház teljesen leéghetett volna úgy, hogy a benne alvók ott lelik halálukat. Az, hogy ez nem történt meg, a véletlenen múlt, annak köszönhető, hogy a sértett idejében felébredt.

A vádhatóság elsősorban a bűnismétlés veszélye miatt kezdeményezte a kényszerintézkedést, vagyis a nő letartóztatását, de fennállt a lehetősége annak is, hogy a nő szabadlábra kerülése esetén a hatóság elől elrejtőzne vagy megszökne – ismertették a vármegyei főügyészségen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában