Különleges rendőrségi esetek

2023.12.31. 11:32

Kétszer lopták el ugyanazt a fűkaszát Körösladányban, hazatértek a virágok

Különleges és tanulságos esetei 2023-ben is voltak vármegyénk rendőreinek. A legérdekesebb történetek összegyűjtésében dr. Szombati Andrea, a vármegyei főkapitányság sajtószóvivője segített. Sorozatunk nyolcadik részéből kiderül, hogy kétszer lopták el egy férfi fűkaszáját egy házból Körösladányban, Kunágotán és Almáskamaráson több helyről virágokat vittek el. Ugyanakkor a fűkasza és a virágok is hazatértek.

Nyemcsok László

Virágládák is eltűntek.

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

A rendőrök az első körösladányi fűkaszalopás után elfogták a tettest, és másodjára is visszakerült a gép a tulajdonosához. Az első eset áprilisban, a második májusban történt. Először a fűkasza és egy üzemanyaggal teli kanna tűnt el. A rendőrök eredményesen nyomoztak, nyakon csípték az elkövetőt, a dolgokat lefoglalták, majd visszaadták a tulajdonosnak. Így történhetett meg, hogy a kannát és a fűkaszát egy hónappal később – egy horgászbottal együtt – ismét ellopták. A férfi nem volt otthon, amikor elvitték a holmikat. Miközben a helyszíni szemle zajlott, egy 14 éves fiatalember megjelent a háznál, és visszaadta a botot, a kaszát és a kannát.

Szintén áprilisban és májusban a vármegye másik részén, Kunágotán és Almáskamaráson viráglopások borzolták a kedélyeket. Egynyári virágok, muskátlik és örökzöldek tűntek el házak elől, ablakpárkányokról.

Egy kunágotai nő például egyik éjszaka zajt hallott az utcáról, másnap reggel pedig észrevette, hogy a háza utcafronti ablakainak párkányáról hiányzanak a virágládák. Szintén Kunágotán, egy másik ház elől, egy virágállványról tűntek el árvácskák, petúniák. Almáskamaráson pedig egy nőnek a háza elől, az utcáról vitték el a két éve ültetett, 60 centis tujáit. Emellett a két településen még öt helyről loptak el növényeket.

A nezőkovácsházi kapitányság körzeti megbízottjai információkat gyűjtöttek a lopásokról, majd a két őrmester egy kamerafelvételen felismert egy nőt, akiről azt gondolták, hogy köze lehet a történtekhez. Gyanújuk beigazolódott, és miután felkeresték a nőt, megtalálták nála a gondos gazdáiknak hiányzó virágokat, bokrokat. Az elkövető az egyik szomszédos településről ment Kunágotára és Almáskamarásra, a ládákat, cserepeket, a gyökerestől felszedett tujákat autóval vitte haza. Eljárás indult ellene, a növényeket pedig a rendőrök lefoglalták, és visszaadták a tulajdonosoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában