Vádemelés

2023.10.08. 14:01

Két biciklis ütközött Mezőberényben, csigolyatörés lett a vége

Súlyos sérüléssel ért véget két kerékpáros balesete május elején Mezőberényben. A Gyulai Járási Ügyészség pedig most emelt közúti baleset gondatlan okozása miatt vádat a vétkes biciklis, egy 36 éves mezőberényi nő ellen, próbára bocsátás intézkedés alkalmazását indítványozva.

Licska Balázs

Forrás: Shutterstock

A vádlott május 5-én délelőtt Mezőberényben, a Petőfi utcai bringaúton kerékpározott. Figyelmetlen volt, ezért áttért a menetiránya szerinti bal oldalba, és ott összeütközött a vele szemből érkező, szabályosan haladó biciklissel. Mindketten elestek, és a baleset következtében a sértett – azaz a másik, vétlen nő – súlyosan megsérült, csigolyatörést szenvedett.

A vádhatóság szerint a vétkes kerékpáros a tettével megszegte a KRESZ-ben foglaltakat. Ugyanis járművel az úttesten – az előzés és kikerülés esetét kivéve – annak menetirány szerinti jobb oldalán, az út- és forgalmi viszonyok szerint lehetséges mértékben jobbra tartva kell közlekedni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában