Súlyos bűncselekmény

2023.09.04. 18:30

Közel 1200-an írták alá, hogy az idős nőt megerőszakoló férfi családja költözzön el a Ladányból

Közel 1200 aláírás gyűlt össze Körösladányban, hogy a súlyos bűncselekménnyel gyanúsított férfi, illetve családja hagyja el a várost. Ez azt jelenti, hogy a város majdnem minden harmadik-negyedik lakója aláírta az akciót.

Papp Gábor

Pár nap alatt rengeteg aláírás összegyűlt.

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

Kardos Károly polgármester a város önkormányzatának Facebook oldalán adott tájékoztatást arról, hogy a településen történt, nagy lakossági felháborodást kiváltó bűncselekmény elkövetőjével és családjával kapcsolatban, lakossági kezdeményezésre elindult aláírásgyűjtés eredményeként összegyűjtött, 1198 aláírást tartalmazó íveket hétfőn átadták neki. Mint kiemelte, az ívek másolatát postai úton, tájékoztatásként az illetékes rendőrkapitányság, az ügyészség és a bíróság részére megküldte. Ezzel egy időben a roma nemzetiségi önkormányzat szintén ezzel kapcsolatos nyilatkozatát is megküldte a szervezeteknek. A nemzetiségi önkormányzat is elhatárolódott a történtekről, és a család elköltözését szorgalmazták.

Úgy tudjuk, hogy a család már napok óta nem tartózkodik a településen. 

Mint arról korábban lapunkban beszámoltunk, az ügyészség a múlt héten szexuális erőszak bűntette, súlyos testi sértés bűntette és magánlaksértés bűntette miatt kezdeményezte egy 29 éves büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek minősülő körösladányi tartózkodási helyű férfi letartóztatását. A nyomozási bíró a járási ügyészség indítványával egyetértve hétfőn 1 hónapra – szeptember 28. napjáig – elrendelte a férfi letartóztatását. A férfi egy idős asszony erőszakolt meg, illetve bántalmazott a településen.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában