Bűncselekmény

2023.08.24. 14:40

Cigarettát kért tőle, majd kifosztotta a járókeretes férfit Mezőberényben

Cigarettát kért tőle, majd elvette egy védekezésre képtelen járókeretes férfi értékeit az az 55 éves mezőberényi férfi, aki ellen kifosztás miatt most emeltek vádat a Békési Járási Ügyészségen.

Licska Balázs

Forrás: Police.hu

A vádlott többszörös és különös visszaesőnek minősül, több alkalommal volt büntetve pont vagyon elleni bűncselekmények miatt. Legutóbb 2020 nyarán szabadult a rablás és más bűncselekmények miatt kiszabott tíz éves fegyházbüntetéséből.

A férfi március 25-én, a délelőtti órákban Mezőberényben, a Madarász utcában megállított egy kerekes járókerettel közlekedő, mozgásában korlátozott férfit. Először cigarettát kért tőle, de ezt a sértett elutasította. Ezt követően a vádlott benyúlt a sértett pulóverének zsebébe. Kihasználva azt, hogy a sértett a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes, kivette onnan a pénztárcáját, amiben 7 ezer forint készpénz volt a személyes iratok mellett, illetve elvette a sértett cigarettásdobozát is három szál cigarettával, majd kerékpárral távozott a helyszínről. Később, a nyomozás során a sértett személyes iratait a vádlottól lefoglalták és visszaadták a sértettnek, de a pénz nem került elő.

A vádhatóság azt indítványozta, hogy a bíróság a férfit tettének beismerése esetén is ítélje végrehajtandó fegyházbüntetésre – amiből az előéletére tekintettel a törvény erejénél fogva nem bocsátható feltételes szabadságra –, tiltsa el a közügyek gyakorlásáról, illetve kötelezze őt a sértett kárának megtérítésére – közölték a Békés Vármegyei Főügyészségen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában