Ügyészség

2023.06.14. 10:04

Vádat emeltek a Mezőhegyesnél vonattal ütköző idős román férfi ellen

A közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség, és vádiratában pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt egy 75 éves Romániában élő, román állampolgárságú férfi ellen, aki egy vasúti átjáróban az autójával nem állt meg és nekihajtott egy mozgó motorvonatnak.

dr. Nagy Szilvia

Március utolsó napján történt a baleset.

Fotó: Bencsik Ádám

A Békés Vármegyei Főügyészségen elmondták, az idős férfi március 31-én, a délelőtti órákban egy román honosságú személygépkocsit vezetve közlekedett Mezőhegyes lakott területén kívül Pitvaros felől Mezőhegyes irányába. Haladása közben figyelmetlenségből a vasút-közút szintbeni kereszteződésénél a vasúti átjáróba a fényjelző készülék tilos (piros) jelzése ellenére haladt be, és a neki balról jobbra érkező motorvonat oldalának ütközött. A vonaton a két szolgálatot ellátó vasúti dolgozó mellett öt utas volt. Nem sérült meg senki, ám mindkét jármű megrongálódott. 

A férfi a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztette. Cselekményével megszegte a KRESZ-ben foglaltakat, mely szerint vasúti átjáró előtt meg kell állni, ha a fénysorompó vagy félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó piros jelzést ad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában