Ügyészség

2023.06.15. 11:09

Letartóztatták az Orosházán késsel őrjöngő fiatalt - videókkal

Letartóztatták a vármegyei főügyészség kezdeményezésére azt a 20 éves férfit, aki egy késsel nyakon szúrta édesapját. Az őrjöngő fiatal később a helyszínre érkező rendőrök felszólítására és figyelmeztető lövésére sem tette le a kést, sőt be is intett nekik, csak úgy tudták megfékezni, hogy meglőtték.

Licska Balázs

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

A megalapozott gyanú szerint a büntetlen előéletű férfi hétfőn 16 óra körül a közös lakóhelyükön egy 17 centiméter teljes és 8 centiméter pengehosszúságú konyhakéssel minden előzmény nélkül nyakon szúrta az apját. A támadás következtében az apa az arcán, az állcsúcs közelében két vágott, illetve a jobb kezén szintén vágott, védekezése miatt könnyű sérüléseket szenvedett.

A férfit a rendőrség kedden emberölés kísérlete miatt vonta felelősségre gyanúsítottként, amely 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető – ismertették a vármegyei főügyészségen. A vádhatóság azért kezdeményezte a férfi letartóztatását, mert fennáll a szökés, az elrejtőzés veszélye. Tartani lehet attól is, hogy a fiatal szabadlábon veszélyeztetné a bizonyítás eredményességét a tanúk befolyásolásával. De fennáll a veszélye annak is, hogy a férfi a megkísérelt bűncselekményt véghez vinné.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában