Kék hírek

2023.06.12. 21:13

Meglőtték a rendőrök: így tudták megállítani az orosházi őrjöngő késes támadót

Késsel sebesítette meg édesapját hétfőn egy 20 éves férfi Orosházán. A rendőrök többszöri felszólítására, illetve két figyelmeztető lövés után sem tette le a kést, ezért az intézkedő rendőrök egyike rálőtt – közölték a vármegyei rendőr-főkapitányságon.

Licska Balázs

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

A rendőrségen hétfőn 16 óra után nem sokkal tett bejelentést egy nő arról, hogy otthonukban, egy orosházi tanyán a fia nyakon szúrta az édesapját. A 20 éves férfit kizárták az épületből.

A segélyhívásra a helyszínre érkező rendőrök a tanya közelében találkoztak a fiúval. Nem volt hajlandó igazolni magát, többszöri felszólításra sem tette le a kést. Az egyik rendőr kétszer a levegőbe lőtt. A fiatal a figyelmeztető lövések után sem tette le a kést, hanem a rendőrök irányába indult, ezért egy másik rendőr rálőtt. A férfit a medencéjénél érte a lövés, a mentők rendőri kísérettel kórházba szállították. Az apát szintén kórházba vitték.

A rendőrségen hangsúlyozták: a parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy a rendőri intézkedés, a lőfegyver használata jogszerű, szakszerű és arányos volt. A történtek ügyében hivatalos személy elleni erőszak miatt a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség folytat eljárást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában